Hírek, beszámolók

Szavaztak a német Musicals magazin olvasói

Idén is megtartotta közönségszavazását a német Musicals – Das Musicalmagazin, kéthavonta megjelenő folyóirat. Az évente megrendezett “versenyben” az olvasók tehetik le voksaikat kedvenc színészeik, darabjaik mellett. Mivel az újság főképp német nyelvterületen népszerű, a nyertesek is innen kerültek ki.

Az új musicalprodukciók között a stuttgart-i Wicked vitte el a pálmát, míg a már hosszabb szériát megélt előadások között a Bécsben futó Rebecca lett a nyertes. Harry Kupfer rendezői teljesítménye érdemelte ki a dobogó legfelső fokát a berlini Elisabeth-tel, koreográfusként pedig Dennis Callahan munkásságát ismerték el a rajongók, két darabjáért: a berlini Elisabethért és a st. gallen-i Hairspary-ért is. A színpadkép, díszlet, jelmez kategóriában ugyancsak a Wicked nyert, Eugene Lee és Susan Hilferty munkája.

A színészek között Uwe Kröger sokadszorra lett elismert, most a Rebeccában és az Elisabeth-ben nyújtott alakításáért. A színésznők között pedig örök partnernője, Pia Douwes lett a musical koronázatlan királynője, az Elisabethben Sisi megformálójaként.

Végül a kiadott lemezek közül a graz-i Dracula studióalbuma nyerte el az első helyet a 2007-2008-as időszakban.

Kapcsolódó tartalmak

Ünnepi Mágnás Miska Lehoczky Zsuzsa köszöntésére

Buchmann-Horváth Emese

Oceanallover – Promenád a Szinva parton

Buchmann-Horváth Emese

Idina Menzel a Glee-ben

admin

West End Live

Nagy Péter

Kilenc pályázó a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatói posztjára

Volf Anna