Hírek, beszámolók

Lekerül a Broadway-n a Spamalot és a Gypsy

GypsyAhogy arról már többször beszámoltunk, ma láthatja utoljára New York közönsége a Tony- és Grammy-díjas Spamalotot. A 2005 tavaszán bemutatott előadás négy év alatt szép bevételt hozott a befektetőknek, ráadásul a Broadway-előadással párhuzamosan sikerült elindítaniuk az amerikai turnét, mely jelenleg is fut.

Ma búcsúik a Gypsy felújítása. Patti LuPone (Rose), Laura Benanti (Louise) és Boyd Gaines (Herbie) Tony-díjas alakítását az előzetes tervekkel ellentétben mégsem örökítették meg, mivel az előadást a tervezettnél két hónappal hamarabb le kellett venni a gyengülő jegyeladások miatt.

Egy prózai előadás, a limitált szériára szerződött All My Sons (Édes fiam) is ma látható utoljára New Yorkban. A produkciót az első posztumusz Miller-felújításként tartják számon a Broadway-n. A 2008 szeptemberében bemutatott előadás John Lithgow, Dianne Wiest, Patrick Wilson és Katie Holmes főszereplésével nagy sikert aratott, és a playbill.com értesülései szerint már decemberben behozta a befektetett 3,25 milllió dollárt.

Los Angelestől a Wicked vesz búcsút a mai napon, hogy két év után átköltözzön a nyugati part másik nagyvárosába, San Franciscóba. Los Angelesben Eden Espinosa (Elphaba) és Megan Hilty (Glinda) főszereplésével került sor a bemutatóra, és ugyanez a páros a végjátékra is visszatért. San Francisco viszont új főszereplőket köszönthet majd Teal Wicks (Elphaba) és Kendra Kassebaum (Glinda) személyében, akiket Los Angelesben illetve New Yorkban már láthattak a Wicked-rajongók. A távlati tervek szerint a két nyugati parti városban két éves váltásban kerül színre a produkció.

Kapcsolódó tartalmak

Marica Grófnő

Buchmann-Horváth Emese

Nyilvánosak a Színikritikusok Díjának idei jelöltjei

Buchmann-Horváth Emese

Billie Joe Armstrong az American Idiot filmváltozatában

Volf Anna

Mamma Mia! – A szereplőválogatás

Vincze Dániel

Én és a kisöcsém sajtótájékoztató (2015. 02. 25.)

Tóth Barbara