Hírek, beszámolók

Bajban a Love Never Dies?

A New York Post mindig jól értesült színházi publicistája, Michael Riedel legutóbbi cikkében a Love Never Dies Broadway-premierével kapcsolatos híreit osztotta meg a nagyközönséggel. Riedel szokás szerint meg nem nevezett forrásokra hivatkozva arról ír, hogy a Broadway-premier előtt rendező és koreográfus nélkül maradhat a megaprodukció.

Webber legújabb musicalének londoni bemutatója nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a kritikusok és a közönség részéről is vegyes fogadtatásban részesült. Hivatalosan Webber betegségére hivatkozva, nem hivatalosan a felmerült problémák orvoslása miatt elhalasztották a Love Never Dies novemberre tervezett Broadway-premierét. A halasztás Jack O’Brien rendező és Jerry Mitchell koreográfus számára okoz nehézséget, hiszen 2011 tavaszáig mindketten a Catch Me If You Can (Kapj el, ha tudsz) című musical Broadway-bemutatóján dolgoznak.

A cikk szerint Webber a múlt hónapban azt a rendezőt próbálta megnyerni a musicalhez, aki többek között az első Fantomot is sikerre vitte: a 21-szeres Tony-díjas Hal Prince-t. Riedel szerint Webber kudarcot vallott, az idős rendező ugyanis inkább a nemrég Londonban bemutatott Paradise Found című musical tökéletesítésén dolgozik tovább.
A hírek szerint Webber most a Chicago és a Nine filmek rendezőjét, Rob Marshallt szeretné szerződtetni. A cikk írója úgy gondolja, hogy a partnerségen mindkét fél nyerne, hiszen Webber zenéje a jelenleginél jobb produkciót érdemelne, Marshall pedig a nem túl sikeres Nine után a visszatérés lehetőségét keresi.

Kapcsolódó tartalmak

Abigél – főpróba a szegedi Dóm téren

Rechtenwald Kristóf

Marica Grófnő

Buchmann-Horváth Emese

A Kölyök musical cd-n!

admin

15 éves a Lion King musical

Sándor Petra

Az Újvilág passióval indul a következő színházi évad Kecskeméten

Krista Adrienn