Hírek, beszámolók

Macskadémon a Madách Színházban

A Macskadémon története nem új keletű, az ókori Tibetig nyúlik vissza, ahol azt tartották, hogyha Macskadémon telepedik egy házba, szerelmes lesz a ház úrnőjébe, és mindent megtesz azért, hogy a szívét birtokolja. Ha kell, bárki és bármi alakját felveheti, pusztít és rombol maga körül. És ha úgy látja, hogy a terve kudarcba fulladna, elpusztítja magát a szerelmét is, és odébbáll, új áldozatot keresni. A Macskadémon érzékeny a bennünk lakó rosszra, kifürkészi a félelmeinket, tobzódik az emberi hibákban.

Karafiáth Orsolya és Bella Máté horror vígmusicalje ezt a mítoszt eleveníti meg Orsi, egy fiatal lány történetén keresztül, akivel, miután macskájával beköltözik egy budai albérletbe, egyre furcsább dolgok történnek.

A Macskadémon a Madách Musical Pályázaton 3.helyezést ért el, így felolvasó est formájában két estére lehetőséget kapott, hogy az alkotók teljes egészében bemutathassák az előadást a Madách Színházban.
Szirtes Tamás igazgató úr elmondta, hogy nagyon bíznak benne, hogy az előadás elnyeri a közönség és a szakma tetszését, és a jövőben valahol bemutatásra kerülhet az előadás.

Előadás időpontok:
2010. február 18. és 19. Madách Színház, Tolnay Szalon

Szereplők:
Szemenyei János (Macskadémon)
Mózes Anita (Orsi)
Járai Máté (András)
Bajza Viktória (Bori néni)
Barát Attila (Máté bácsi)
Laklóth Aladár (Narrátor)
 

Kapcsolódó tartalmak

Nemzetközi vámpírtalálkozó – videós beszámoló

admin

A púpos – új magyar musical ősbemutató Komáromban

Buchmann-Horváth Emese

Vámpírok bálja extra – Smink

Nagy Péter

Monte Cristo grófja budapesti premier a RAM Colosseumban

Vincze Dániel

Ma lenne 70 éves Iglódi István

Rechtenwald Kristóf