Hírek, beszámolók

Macskák Mosonmagyaróváron

Dzsesszkoncert és szalonzene, musical és klasszikus orgonahangverseny szerepel a mosonmagyaróvári Nyári fesztivál – Szent István-napok programján augusztus 19. és 21. között.

A Molnár Dixiland Band és Illényi Katica koncertje nyitja meg a programsorozatot. Ugyanaznap este a Madách Színház viszi színre a Macskák című Webber-musicalt, amelynek kuriózumaként a kismacska szerepében Csöllei Katát, a mosonmagyaróvári Ujhelyi iskola balettos növendékét láthatja a közönség – mondta Reményi-Szokoli Mónika, a rendező Flesch Károly Nonprofit Kft. munkatársa az MTI-nek.

Másnap, augusztus 20-án az ünnepi misét követően a Szent István-szobornál tartja a város a Szent István-napi megemlékezést, majd a Pro Urbe-díjakat adják át. A nap folyamán helyi és vendég fúvószenekarok szórakoztatják a nagyérdeműt, majd a Makám Zenekar, Presser Gábor és Rúzsa Magdi, valamint a Republic együttes ad koncertet. Az ünnepi program tűzijátékkal és utcabállal ér véget, utóbbin a Bergendy Szalonzenekar zenél. A háromnapos program Rákász Gergely orgonakoncertjével zárul augusztus 21-én a Nepomuki Szent János Plébániatemplomban.

A rendezők bíznak benne, hogy az idén is hasonló érdeklődés kíséri a nyári fesztivált mint tavaly, amikor több mint 15 ezer érdeklődő vett részt a programokon.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Marie Antoinette – Bréma

Nagy Péter

Fantom 25 Premier – Interjú Magyar Bálinttal

Liga Mihály

Musical Vasárnap

Schmidt Barbara

Újra Cseszneken az István, a király

Rechtenwald Kristóf

Zenés bemutató a Benczúr Házban

Volf Anna