Hírek, beszámolók

Made in Hungária felvonulás Cadillac-kel

A rock and roll korszakból származó autócsodákkal szervez közös felvonulást a keszthelyi Cadillac Múzeum a Hevesi Sándor Színház Made in Hungária szereplőivel pénteken, Zalaegerszegen.

A belvárosban vonulnak fel a régmúlt idők járgányai. A konvoj délután 4 órakor indul a színház főbejáratától, rövid megállót tartanak a Dísz téren, ahol az utca népe találkozhat a musical szereplőivel is.
A rendhagyó autós-bemutató Garamvölgyi Gyula, a Cadillac Múzeum igazgatójának kezdeményezésére valósul meg. Felajánlásra a múlt századot jelképező kocsik érkeznek a zalai megyeszékhelyre; a konvojt az 1959-es coupe vezeti, mely jellegzetes farok kiképzésével a korszak és Amerika ikonjává vált. Felvonul két 60-as évekbeli cabrio is, a modellek Elvis Presley kedvenc autói közé tartoztak, a sort pedig egy 1974-es Calais Coupe zárja – mondta el Garamvölgyi Gyula az MTI kérdésére.
Fenyő Miklós és Tasnádi István Made in Hungária című musicaljét februárban mutatták be Méhes László rendezésében Zalaegerszegen a Hevesi Sándor Színház nagyszínpadán. A zenés történet Fenyő Miklós életéről szól, akinek akkoriban egy-egy ilyen autó csak álom maradhatott az életében, hiszen csak Trabantok, Wartburgok “száguldoztak” Magyarországon.
A pénteki felvonuláson négy autóban utaznak majd a zalaegerszegi előadás szereplő; Gulyás Hermann Sándor, Hertelendy Attila, Bot Gábor, Barsi Márton, Katona Kornél, Kató Balázs, Zsíros Viktor, Foki Veronika, Misurák Tünde, Magyar Cecília, Mikita Zsuzsanna Lilla, Kováts Dóra, Pete Zsuzsanna, Andics Tibor és Besenczi Árpád.
Az előadást – a Hevesi Színház hagyományai szerint – darabtemetés keretében június 8-án mutatják be utoljára a Zalaegerszegen.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Pókember 2009-ben a Broadway-n

admin

Kecskeméti Katona József Színház: tizennégy bemutató az új évadban

Volf Anna

A dzsungel könyve a Gödöllői arborétum színpadán

halasi.vivien

Aida – Interjú Pető Zsófiával

Stern Ágnes

Elhunyt Kállai István, a magyar zenés színházi élet egyik legjelentősebb alakja

Buchmann-Horváth Emese