Hírek, beszámolók

Mágikus díszlet készül a Jekyll és Hyde szegedi bemutatójára

Mágikus és egyben trükkös díszletet tervez Kentaur a Jekyll és Hyde Dóm téri bemutatójára, a musical lesz a Szegedi Szabadtéri Játékok ide nyitódarabja.

A szervezők közleménye szerint a Molnár László által rendezett véres-démoni történethez megálmodott játéktér elemei forognak, szétnyílnak, egymásból tűnnek majd elő. A díszlet leginkább egy mágikus dobozra emlékeztet.
“Az apró trükkök, amiket elrejtettünk a díszletben, a varázslatos világítástechnika olyan különleges, intenzív látványt nyújt, amivel eddig még nem nagyon találkozhattak a nézők Szegeden” – idézi a közlemény a Jászai Mari-díjas művész szavait.
A közlés szerint rengeteg grandiózus, nyitott kép tárul majd a közönség elé, például a londoni utcák látványa, de lesznek intimebb jelenetek is az előadásban. A kettő kombinációja adta pulzálást követi a díszlet is.
“Ahol fontos a színész mimikája, a vetítéstechnika segítségét vesszük igénybe, így az utolsó sorban ülő néző is láthatja a fontos rezdüléseket, fantasztikus színészi pillanatokat” – fogalmazott Kentaur.

Interjú:

A Győri Nemzeti Színházzal közösen színpadra állított produkció – amely a darab hazai szabadtéri ősbemutatója lesz – július 6-án nyitja az idei Dóm téri programsorozatot. Az előadást még két alkalommal, július 7-én és 8-án láthatja a szegedi közönség. A nézők a szereplők között találkozhatnak majd az egy évtizeddel ezelőtti fővárosi előadás Lucyjével és Emmájával, Janza Katával és Tunyogi Bernadettel, a címszerepet most is Molnár László alakítja majd. 

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

„Valami kis szerelem”

Buchmann-Horváth Emese

Rekordszámú előadást tartott a Budapesti Operettszínház

Volf Anna

Oliver! – Nagyszabású musical Veszprémben

Stern Ágnes

Egri csillagok bemutató Győrben

admin

Dorian Gray

Stern Ágnes