Hírek, beszámolók

Magyar témájú előadás a New York Musical Theatre Festival programjában

Hungarian Nights (Magyar éjszakák) címmel mutatják be július végén Cheryl Kemeny és Mariner Pezza musicalét a New York Musical Theatre Festival programjában.

A musical cselekménye: “A szerelem, az újjászületés és a megváltás meséjében a szenvedély dalokban ölt testet. A történet szerint a reinkarnálódott Illona visszemlékszik küldetésére: meg kell mentenie férjének, a meggyötört Dáko grófnak a lelkét, aki 500 éve várja felesége visszatérését. A grófnak azonban saját tervei vannak az örök életre vonatkozóan.” A többé-kevésbé magyaros hangzású neveken kívül az alapszituáció leírásából nem derül ki, hogy milyen egyéb magyar vonatkozásai vannak a musicalnek.

Az előadás férfi főszerepét Sean McDermott alakítja, aki a Broadway-n többek között a Miss Saigonban és a Starlight Express-ben is színpadra lépett. Illona szerepében a West Side Story Broadway-felújításának Tony-díjra jelölt Mariáját, Josefina Scaglione-t láthatja majd a közönség. A musicalt három alkalommal, július 24. és 26. között adják elő a fesztiválon.

Szereposztás:
Sean McDermott – Count Dáko
Josefina Scaglione – Illona Temesváry
Ben Davis – Zoltán
Dan Sharkey – King Gábor
Jennifer Sanchez – Rózsika
David Anthony Vogel – Sándor
Julie Thomas – Countess Érika Majorova
Christiana Rodi – Countess Izabella Batoriova
Elizabeth Marko – Baroness Zsúzsanna Eszterházy

A New York Musical Theatre Festival fiatal, ismeretlen szerzők és darabjaik számára kínál bemutatkozási lehetőséget. Az évente megrendezésre kerülő háromhetes eseménysorozat keretében körülbelül 30, szakmai testület által kiválasztott musical keresztmetszetét mutatják be. Többek között az Altar Boyz (Oltári srácok), a [title of show], valamint a Pulitzer-díjjal elismert Next to Normal sikerének egyik fontos állomása volt ez a fesztivál.

A New York Musical Theatre Festival hivatalos oldala

Kapcsolódó tartalmak

A Képzelt riport próbájára is beülhet a közönség Nyíregyházán

Volf Anna

Glee szezonpremier a FOX műsorán

admin

Tasnádi István – Finito a Pinceszínházban

Czitrovszky Balázs

Best of Webber októberben

admin

Koreográfia mesterfokon

oldadmin