Interjúk

Mahó Andrea színész-kalandtábort szervez gyermekeknek

Mahó Andrea hamarosan kalandtábort szervez a leányfalui strandon a színészmesterség iránt érdeklődő, 6-15 év közötti gyermekeknek. Villáminterjúnkban többek között ezzel kapcsolatban is kérdeztük a művésznőt, és természetesen kitértünk a gyulai My Fair Lady előadásra, melyben Elizát alakítja augusztus 7-én és 8-án.
 
Eliza már régóta szerepálmod volt. Hogyan talált meg ez a feladat?

Bizony egy régóta dédelgetett álom válik valóra, mert augusztus elején Gyulán fogom alakítani Eliza szerepét a My Fair Ladyben. A Pesti Magyar Színház igazgatója kért fel a szerepre. Izgalmas és szép feladat, nagyon várom, hogy eljátszhassam.

A karakter mely jellemvonásai állnak a legközelebb a szívedhez?

Eliza huncutsága, őszintesége és ízig-vérig női jelleme az, ami közel áll hozzám.Tetszik,ahogyan él a lehetőségeivel.

A musicalben két férfi is gyengéd érzelmekkel viseltetik irántad. Tudsz esetleg a saját életedből is példát említeni ilyen helyzetekre?

Röviden azt mondanám, hogy nem, de a válasz ettől sokkal bonyolultabb és összetettebb.

Kik voltak és kik ma is a meghatározó emberek a karrieredben?

Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója abszolút meghatározó, valamint az énektanárom és azok a kollégák, akik minőséget képviselnek ebben a szakmában, és akik hittek és hisznek bennem.

Mit tartasz a fontosabb mérföldköveknek a karrieredben?

Talán akkor kezdődött minden, amikor megkaptam Az operaház fantomja női főszerepét, és amikor a musicalirodalom két ikonikus és világhírű zeneszerzője, Lord Andrew Lloyd Webber és Claude-Michel Schönberg  személyesen gratuláltak. És persze az is emlékezetes, amikor Rhoda Scott világszerte elismert orgonaművész azt mondta, hogy megtiszteltetés volt neki velem fellépni, illetve amikor a sztártenorral, José Curával közösen koncerteztem, őszintén gratulált és felkért, hogy külföldön is adjuk elő a közös produkciót. Egyelőre ezek azok a momentumok, amelyek nagyon meghatározóak voltak az eddigi pályafutásom alatt.

Alapvetően mindig hálás vagyok, és minden feladatot komolyan veszek, így sok mérföldkövem van. Egy egész mérföldkő-gyűjtemény, mondhatni.

Hamarosan színész-kalandtábort szervezel a leányfalui strandon gyermekeknek. Mi indított erre a kezdeményezésre?

Szeretem a gyermekeket, mindig is szerettem volna foglalkozni velük, és a Mary Poppins előadásai alatt csak mélyült ez az érzés. Szeretem az őszinteségüket és a szívből jövő nevetésüket. Ők „abszolút hibátlanok”! Jó velük lenni!

Mire számíthatnak a résztvevők a táborban?

Beszédtechnika, színpadi mozgás, ének–tánc, olvasópróba, versek, rengeteg játék, sok pancsolás és fagyi! Az utolsó napra pedig megelevenedik egy yermekek által írt mű, a híres-hírhedt-vicces-komoly figurákkal.

Mik a terveid a jövőre nézve? Újabb szerepálmok?

Álmok – szerepálmok mindig vannak. Szeretnék egy új lemezt és gondolkodom egy speciális karácsonyi koncertben is.

Horváth Melinda

Kapcsolódó tartalmak

Mozart! 2014.

Sándor Petra

My fair Lady a Centrál Színházban

halasi.vivien

A dzsungel könyve jeltolmácsolással a Pécsi Nemzeti Színházban

Volf Anna

La Mancha lovagja a Miskolci Nemzeti Színházban

halasi.vivien

Toldi (RaM Colosseum)

Schmidt Barbara