Hírek, beszámolók

Már dübörög a helikopter Sopronban – hamarosan Miss Saigon bemutató

Claude-Michel Schönberg, Alain Boublil és Richard Maltby Jr. legendás musicalje az 1994-es szegedi, majd operettszínházi bemutató után ismét Kerényi Miklós Gábor rendezésében lesz látható Sopronban. A többek között Dolhai Attila, Vágó Zsuzsi, Feke Pál, Szabó P. Szilveszter, Bordás Barbara, Vágó Bernadett és Mészáros Árpád Zsolt főszereplésével készülő előadáson ezen a héten már a végső simításokat végzik az alkotók. A látványelemeket biztosító technikai stáb szorgosan és precízen késziíti elő az effekteket, amelyek tovább fokozhatják a zenében rejlő katartikus pillanatokat. Kerényi Miklós Gábor, az  Operettszínház direktora már a sajtótájékoztatón nyilvánosságra hozta, hogy katonai dzsipek és helikopter teszi teljessé az előadást, de ezen kívül még számtalan látványossággal készülnek. A helikopter már a színpadon van, ahonnan az előadás közben fog felszállni.

Természetesen a színészeken, a zenekaron, a táncosokon, statisztákon, tehát megannyi ember összehangolt munkáján is múlik majd a produkció sikere. Kerényi Miklós Gábor elmondta, hogy ez az előadás egy friss, mai Miss Saigon lesz, hiszen megújult szereplőgárdával és 2011-es, modern technikai vívmányokkal igyekeznek majd megmutatni a musicalben rejlő drámai erőt és szépséget.

Hamarosan tehát a legutolsó díszletelem is a helyére kerül, s augusztus 19-én, 20-án és 21-én különböző szereposztásokban lesz majd megtekinthető az előadás. Mindhárom napon Chris-t, a vietnami szerelme és amerikai élete között vívódó katonát alakítja Dolhai Attila, s jóbarátját, az őt józan útra téríteni vágyó John-t Feke Pál.

Nemsokára láthatják majd a próbán készült filmünket, melyben Kerényi Miklós Gábor elmondja, miért érdemes megnézni a Miss Saigon-t s őt magát mi hajtja abban, hogy ismét megrendezze a darabot. A főszereplők, Feke Pál, Dolhai Attila és Vágó Zsuzsi pedig arról mesélnek, hogyan találkoztak először a musical zenéjével, miként készülnek szerepeikre, s számukra mit jelent a Miss Saigon. Videós riportunkat hamarosan megtekinthetik!

 

Kapcsolódó tartalmak

Közkívánatra visszatér Budapestre a Postmodern Jukebox

Sándor Petra

Színházi gyereknap a Pécsi Nemzeti Színházban

Sándor Petra

Hat felnőtt- és kilenc gyerekdarabot mutat be a tatabányai színház a jövő évadban

Sándor Petra

Drogellenes világnapi koncert és családi nap a Városmajorban

Buchmann-Horváth Emese

A Virágot Algernonnak 50. előadása az Operettszínházban

Sándor Petra