Hírek, beszámolók

Mary Poppins és a gyerekek

Különleges vendégek, Budapest Főváros gyermekvédelmi gondoskodásában élő gyermekek tekintették meg a Mary Poppins egyik főpróbáját szeptember 18-án, a Madách Színházban. Polyák Lilla megosztotta velünk az eseménnyel kapcsolatos érzéseit.

A Mary Poppins szereplői: Polyák Lilla, Csonka András, Szervét Tibor, Koós Réka, Sáfár Mónika, Koltai János, Várady Viktória, Hűvösvölgyi Ildikó, Dobos Judit, Sánta László, valamint a Jane és Michael Banks-et remekül alakító Bakosfalvi Antónia és Pál Dániel Máté és természetesen a táncosok elvarázsolták a gyerekeket,  a kísérőiket és az újságírókat egyaránt.

A különböző korú gyerekekből álló vendégsereg elbűvölve és lélegzetvisszafojtva figyelte először a Cseresznyefa utca 17. szám alatt uralkodó káoszt, majd a varázslatos nevelőnő színrelépését, Mary, Berti és a Banks gyerekek kalandjait és üdvrivalgásban törtek ki a lenyűgöző táncos betétek után.

A szünetben többen a Chim Chim Cheree dallamát dúdolva várták a folytatást.

A szintén „szuperfenofrenetikomaxikapitális” második felvonás után pedig különleges meglepetés várta őket, személyesen is találkozhattak Maryvel, Bertivel és a Banks család tagjaival, akiket kitörő örömmel fogadtak, az aláírásgyűjtés és a közös fényképek elkészítése után bizonyára mindannyian egy felejthetetlen élménnyel gazdagodva távoztak, de nem csak a gyerekek, hanem a szereplők is.

 

 

 A Mary Poppinst alakító Polyák Lilla a következőképpen beszélt nekünk az eseményről:

“Ma volt az első közönségünk és ez a közönség államilag gondozott és árva gyerekekből állt. Akik fantasztikusak voltak és csodálatosan reagáltak. Egy különleges élmény volt számomra, hogy pont mi játszhattunk nekik, mert annyira nyitottak és annyira tiszta a szívük, hogy minden egyes pillanatot igazán meg tudnak élni. Ez az élmény mindannyiunk számára rengeteg energiát ad így a próbafolyamat végén. Most már kellett nekünk, hogy jöjjön a közönség, hogy lássuk, mik a reakciók és ennél csodálatosabb első közönségünk tényleg nem lehetett volna.  Az pedig ahogy a végén fogadtak, kiabáltak nekünk, és mondták, hogy Mary Poppins soha ne menj el, az egyszerűen tényleg torokszorító volt.”

A gyerekek darabhoz való hozzáállásából és nyíltszívűségéből, a boldogságuk és örömük kendőzetlen kifejezéséből mindannyian rengeteget tanulhatunk. Mary Poppins ezúttal nem csak a Banks családban, hanem a nézőtéren is csodát tett.

Stern Ágnes

 

Kapcsolódó tartalmak

Elfújta a szél próba – Nádasi Veronika

Liga Mihály

Ne mondd: "volt", mondd, hogy "lesz"!

Buchmann-Horváth Emese

13: új tini-musical a Broadway-n

admin

Ma mutatják be A nyomorultakat és az Anna Kareninát

admin

2018-ban érkezik a Jégvarázs musical

Volf Anna