Interjúk

Mary Poppins – Interjú Mahó Andreával

A Madách Színház Mary Poppins c. előadásának premierhétvégéjének szombati előadása után Mahó Andreával beszélgettünk, aki pénteken debütált Mary Poppins szerepében.

Hogy érzed magad egy nappal a premiered után?

Fantasztikusan! Hosszú és kemény próbaidőszak volt. A premier előtt egy hónappal már egyáltalán nem gondolunk másra, nem is tudnánk, hiszen reggeltől éjszakáig a színpadon vagyunk. A premierrel ennek vége, és a felfokozott tempó után kicsit mintha nem tudnék magammal mit kezdeni. Kicsit furcsa, hogy reggel már nem kell bejönni a színházba… És persze az is egy másik helyzet már, hogy nem csak mi tudjuk, mire készülünk, most már a közönség is látja, és persze jelzi, ha tetszik, és azt is, ha nem.

 

Nem furcsa a másik szereposztást nézni?

Az első naptól együtt vagyunk mindig, minden próbán, vagyis már sokszor láttam, hogy Lilla vagy Szonja hogyan játssza Maryt. Az talán egy kicsit érdekes, hogy – mivel pontosan tudom, mikor mi történik még a színfalak mögött is – amikor ma este Lilla kiment a takarásba, arra gondoltam: most a takarásban gyorsöltözése van, és belül láttam az útját, a mozdulatait. De azért annyira tudok néző lenni, hogy lássam: ez egy fantasztikus produkció, és nagyon büszke vagyok, hogy a részese lehetek!

 

Van kedvenc jeleneted a darabban?

Nagyon nehéz kiemelni egy kedvenc jelenetet. Mindegyiket másért szeretem. Vannak szép dalaim, vannak csodálatos kollégáim, akikkel jó játszani, és a gyerekeket is imádom, velük minden előadás fantasztikus élmény.

 

Ismerted korábban a történetet?

Igen, láttam a filmet, Julie Andrews az egyik kedvenc színésznőm, de játszani benne még sokkal jobb, mint látni a darabot. Azt hiszem, minden színésznő álma egy ilyen szerep, amelyben egyszerre színésznő, énekesnő, artista és bűvész is, és 6-tól 106 éves korig mindenkihez szól. Igen, ez az én álomszerepem, de azt hiszem, mindhármunké!

 

Fotó: Madách Színház

Stern Ágnes

Kapcsolódó tartalmak

Ünnepi Mágnás Miska Lehoczky Zsuzsa köszöntésére

Buchmann-Horváth Emese

Isten pénze – Interjú Szabó P. Szilveszterrel

Sándor Petra

Újév köszöntő musical gála Ózdon

admin

Páratlan Páros 2. 200. (RAM Colosseum, 2014.10.25)

Motyovszki Márton

A Dal – interjú Polyák Lillával

Stern Ágnes