Hírek, beszámolók

Mary Poppins olvasópróba a Madách Színházban

A Madách Színházban 2012. szeptember 21-én kerül sor a Mary Poppins magyarországi ősbemutatójára. A 2012/2013-as évad musicalszenzációjának ígérkező darab mai olvasópróbáját követően bemutatták a díszlet- és jelmezterveket is.

Megnyitójában Szirtes Tamás elmondta, hogy a teátrum nagy fába vágta a fejszéjét ennek a régen várt darabnak a műsorra tűzésével, ami színházi perfekcionizmust és ihletett összmunkát igényel, és melynek megvalósítását Az operaház fantomjához hasonlította nehézségben.

Bár Mary Poppins figurájának megteremtője, Pamela Lyndon Travers ausztrál írónő tanácsadóként közreműködött az 1964-es Walt Disney film forgatásánál, műve a világsikerré válás felé vezető úton sokat vesztett eredeti jelentéstartalmaiból.  Mary Poppins története a felnőtté válás metaforája – emelte ki Szirtes. Gyermekként az ember birtokában van olyan, felnőtt szemmel csodás képességeknek, melyeket később elveszít, ahogy a túléléshez szükséges tulajdonságok válnak dominánssá. A direktor koncepciójának fontos eleme visszacsempészni az előadásba valamennyit az eredeti művet ihlető csodákból.

A bevezető után az összes szereplő részvételével sor került az olvasópróbára, melyet Kocsák Tibor kísért zongorán. Ezt követően pedig Szirtes Tamás bemutatta a késő Edward-korabeli hangulatot modern technikával kombináló díszlet- és jelmezterveket. A sok kihívást tartogató próbafolyamat július 13-ig, illetve augusztustól a bemutatóig tart majd.

Kapcsolódó tartalmak

Tavaszébredés – Beszélgetés Kerényi Miklós Mátéval

Vincze Dániel

Színészbállal nyílt meg a kecskeméti báli szezon

Krista Adrienn

2016 a romantika éve lesz a Budapesti Nyári Fesztiválon

Buchmann-Horváth Emese

„Tök királyra” sikeredett a My Fair Lady szegedi premierje

Rechtenwald Kristóf

Csonka András új szerepben

Mezőfi Orsolya