Hírek, beszámolók

Mary Poppins olvasópróba a Madách Színházban

A Madách Színházban 2012. szeptember 21-én kerül sor a Mary Poppins magyarországi ősbemutatójára. A 2012/2013-as évad musicalszenzációjának ígérkező darab mai olvasópróbáját követően bemutatták a díszlet- és jelmezterveket is.

Megnyitójában Szirtes Tamás elmondta, hogy a teátrum nagy fába vágta a fejszéjét ennek a régen várt darabnak a műsorra tűzésével, ami színházi perfekcionizmust és ihletett összmunkát igényel, és melynek megvalósítását Az operaház fantomjához hasonlította nehézségben.

Bár Mary Poppins figurájának megteremtője, Pamela Lyndon Travers ausztrál írónő tanácsadóként közreműködött az 1964-es Walt Disney film forgatásánál, műve a világsikerré válás felé vezető úton sokat vesztett eredeti jelentéstartalmaiból.  Mary Poppins története a felnőtté válás metaforája – emelte ki Szirtes. Gyermekként az ember birtokában van olyan, felnőtt szemmel csodás képességeknek, melyeket később elveszít, ahogy a túléléshez szükséges tulajdonságok válnak dominánssá. A direktor koncepciójának fontos eleme visszacsempészni az előadásba valamennyit az eredeti művet ihlető csodákból.

A bevezető után az összes szereplő részvételével sor került az olvasópróbára, melyet Kocsák Tibor kísért zongorán. Ezt követően pedig Szirtes Tamás bemutatta a késő Edward-korabeli hangulatot modern technikával kombináló díszlet- és jelmezterveket. A sok kihívást tartogató próbafolyamat július 13-ig, illetve augusztustól a bemutatóig tart majd.

Kapcsolódó tartalmak

Plázába viszi a West side story-t a Szegedi Nemzeti Színház

Krista Adrienn

Idén nyáron is Budapesti Nyári Fesztivál új bemutatókkal

Kiss Brigitta

Közösségi, családi nap és nagykoncert a Margitszigeten

Buchmann-Horváth Emese

Várvédő gála az Oroszlános Udvarban

Buchmann-Horváth Emese

Gallusz Nikolett közönségtalálkozó (Makadám Klub, 2014. június 14.)

Czibulka Stella