Hírek, beszámolók

Második helyezést ért el a Biebers a Nagy-Szín-Pad tehetségkutatón

A Petőfi Rádió, a Petőfi TV, valamint a VOLT Produkció szervezésében zajlott rendezvény fináléjában szereplő három előadó közül a közönség választotta ki a győztest.

Az Ocho Macho nyerte a versenyt szombat este a fővárosi Akvárium Klubban. A második a Biebers lett, a harmadik a Kelemen Kabátban. Lobenwein Norbert, a VOLT Produkció vezetője az eredményhirdetéskor bejelentette: mivel nagyon kevés szavazat döntött az első két helyezett között, az egyik díjat megosztva kapják, mindkét zenekar felléphet augusztusban a Sziget fesztivál nagyszínpadán Robbie Williams előtt. A tehetségmutató mindhárom döntőse videoklipet forgathat az OTP Junior támogatásával.

A hattagú, elektronikus zenét játszó Biebers zenekart 2013-ban alapították a Puskás-fivérek; tagjai Puskás Peti és öccse, Puskás Dani, Ekanem Bálint Emota, Föstös Bálint, Gerendás Dániel, Miklós Milán és Relph Stuart. A Biebers tavaly Sorry című dalával a hazai modern pop-rock kategóriában Fonogram-díjat kapott.

Az idén másodszor megrendezett Nagy-Szín-Pad célja, hogy a kiválasztott előadók karrierje lökést kapjon. A szervezők a hazai popszakma 100 elismert képviselőjét kérték fel, hogy jelöljenek az előzetesen választott 40 produkcióból 9-et, akik a 2015-ös tehetségkutató meghívottjai lettek.

“A tavalyi próbaév volt, ennek ellenére a résztvevő produkcióktól azt a visszajelzést kaptuk, hogy sokat profitáltak a Nagy-Szín-Pad!-ból. Talán a legfontosabb, hogy a korábbinál nagyobb reflektorfény jut rájuk, a verseny egyfajta ugródeszkát jelent számukra. Olyan zenekarokat hívunk meg, amelyek már ismertek, népszerűek, de egy kis hátszél még szükséges ahhoz, hogy az egész ország megismerje őket, és akár a legnagyobb fesztiválok nagyszínpadain találkozhassunk velük a jövőben” – mondta a VOLT Produkció vezetője az MTI-nek.

A május 21-én, 22-én és 23-án tartott elődöntőkben és a fináléban a résztvevők egyaránt 15 perces élő blokkot adtak elő, a három döntőst, valamint a végső győztest is a közönség választotta ki. A finálé produkcióira a szavazás SMS-ben és a Facebookon zajlott az egész héten, a műsor végéig. A Petőfi TV és a Petőfi Rádió is élőben közvetítette a döntőt, valamint egyenes adásban volt követhető a tehetségmutató a www.petofilive.hu oldalon is.

Forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Szegény gazdagok – Sajtótájékoztató

Nagy Péter

Váratlan vendég – RaM

Czitrovszky Balázs

Richard Chamberlain a Spamalotban

admin

Anything Goes – próbák

Nagy Péter

Lekerül a Shrek

admin