Hírek, beszámolók

'Túl a Maszat – hegyen' cd és bemutató

Még a Maszat – hegyen innen, 2005-ben Presser Gábor kapott egy felkérést, hogy írjon zenés kalandjátékot Varró Danival a “Túl a Maszat – hegyen” című versregényből. A könyvet mindketten ismerték: Varró írta, Presser olvasta. Közös munkájukat azóta is játssza a Budapesti Bábszínház, az elkészült kalandlemez pedig platina fokozatot ért el, ami nem mindennapi teljesítmény a mai hazai zenei piacon.
 
Eltelt öt év, 2010 decemberében a Vígszínház Pesti Színháza parádés szereposztásban (Halász Judit, Hegyi Barbara, Kovács Patrícia, Molnár Áron és mások) mutatja be a “Túl a Maszat – hegyen” nagyszínpadi változatát, így ez lesz az első olyan darab, amelynek egyszerre két változatát játssza két budapesti színház.
 
Presser Gábor a legendás “A padlás” című műve óta most jelentkezik először új zenés darabbal, amelynek zeneanyagát két változatban is megvásárolhatják a műfaj szerelmesei és az alkotók tisztelői, felnőttek, gyerekek, szülők és még nem szülők.

Presser Gábor és Varró Dani az eredeti 14 dalhoz írt még 9 újat, ezekből 18 kapott helyet a CD-n a színpadi mű szereplőinek előadásában.
 
A darab és a CD bemutatójára Mikuláskor kerül sor.

 
Forrás: Universal Music Hungary

Kapcsolódó tartalmak

Sárkányhajózás az Operettszínház színészeivel

Tóth Barbara

Glee: újabb hírek a sorozat háza tájáról

admin

Defying Gravity – ötéves a Wicked

admin

Ének az esőben – Operettszínház (Gömöri-Kerényi-Jenes)

Buchmann-Horváth Emese

A Bohémélettől a Bohém Castingig

Buchmann-Horváth Emese