Hírek, beszámolók

Michael Ball lesz Sweeney Todd

Az angol musical-legenda, Michael Ball 2011-ben ismét visszatér a West Endre: a színész Imelda Staunton (Into The Woods, Guys and Dolls) oldalán alakítja majd a címszerepet Sondheim klasszikusának új színrevitelében.

Az angol musical-legenda, Michael Ball 2011-ben ismét visszatér a West Endre: a színész Imelda Staunton (Into The Woods, Guys and Dolls) oldalán alakítja majd a címszerepet Sondheim klasszikusának új színrevitelében. A produkciót vidéken, Chichesterben próbálják ki, eztán kerül majd át a londoni West Endre.

Michael Ball már-már páratlan zenés színázi karriert tudhat maga mögött. Pályafutása azzal indult, hogy a Schönberg-Boublil szerzőpáros rá bízta A nyomorultak londoni premierén Marius szerepét 1985-ben. Ezt követően Webber musicaleinek is rendszeres közreműködője lett. Ő váltotta Steve Bartont Raoul szerepében Az operaház fantomjában a West Enden, 1989-ben pedig megkapta az Aspects of Love című Webber-musical főszerepét. Ekkor énekelte el először a Love Changes Everything című dalt, mely azóta védjegyévé vált. Stephen Sondheim világa sem ismeretlen számára, hiszen 1996-ban a Passion londoni bemutatóján Maria Friedman partnereként Giorgio szerepében állt színpadra. Humoros oldalát is megismerhette a közönség: a Hairspray-ben Edna Turnbladet alakította hatalmas sikerrel 2007 októberétől másfél éven keresztül, teljesítményét 2008-ban Olivier-díjjal jutalmazták. Ball ezen felül többek között a Chitty Chitty Bang Bang, a Woman in White, a Sunset Boulevard és a Rocky Horror Show főszerepeit is eljátszotta.

Michael Ball a Love Changes Everything című dalt énekli Webber 50. születésnapján:

Kapcsolódó tartalmak

Eric Idle és John Du Prez a Spamalotban (Madách Színház, 2015. június 1.)

Czibulka Stella

Szerelmes Shakespeare (Solti – Petrik)

Buchmann-Horváth Emese

Elhunyt Kállai István, a magyar zenés színházi élet egyik legjelentősebb alakja

Buchmann-Horváth Emese

A Pál utcai fiúk – klippremier és aranylemez

Buchmann-Horváth Emese

Aranypálca: Ilya Gaisin harmadikként a döntőben

Buchmann-Horváth Emese