Hírek, beszámolók

MEGALAKULT A MUSICALNEKED MUSICAL-IMPROVIZÁCIÓS FORMÁCIÓ

A Balla Eszter, Szinetár Dóra, Feke Pál, Nagy Sándor, Simon Kornél és Szerednyey Béla alkotta csapat Szente Vajk rendező vezetésével és Erős Csaba zenei közreműködésével egyedülálló zenés műfajt teremt.

2016 júliusában a Magyar Teátrumi Társaság tusványosi színházi sátrában mutatkozott be a különleges zenés produkció, a MusicalNeked. Az előadás ott Tusnád, a musical címet viselte.

A produkció a jól ismert színpadi improvizációs formát zenés változatban állítja színpadra. A produkciót ott és akkor négy színész – Balla Eszter, Nagy Sándor, Feke Pál, Simon Kornél – , egy zenész – Erős Csaba – és egy rendező – Szente Vajk – hozta létre. Azóta Szinetár Dóra és Szerednyey Béla is csatlakozott a MusicalNeked csapatához.

A MusicalNeked szerethetőségének alappillére, hogy – miközben zenélnek, énekelnek és rögtönöznek -, előadásukba beleszövik az adott helyszín, esemény történetét, jelenét, múltját, érdekességeit. Még az is megesik, hogy a közönséget is bevonják a műsorba. Az erdélyi bemutatkozás után nem kellett sokat várni első magyarországi bemutatóra sem, melynek helyszíne Békéscsaba.

A MusicalNeked első anyaországi előadása a Békéscsaba, a musical című produkció. 2016. december 20-án a formáció, ezúttal Balla Eszter, Szinetár Dóra, Nagy Sándor és Simon Kornél, Békéscsabára érkezik és Szente Vajk helyben rögtönzött rendezésében bemutatja a legnagyobb musical slágerekkel színesített improvizációs fergeteget, melynek alapját Békéscsaba városa és annak történetei, hagyományai adják. A produkcióban zongorán közreműködik Erős Csaba.

A MusicalNeked célja, hogy a zenés improvizáció minél több helyre meghívást kapjon, és megénekelhesse a lehető legtöbb települési, intézményi, céges közösség történetét.

Forrás: szinhaz.org

Kapcsolódó tartalmak

November végén mutatják be Budapesten a We Will Rock You című musicalt

Volf Anna

Publikus a 2015-ös Szegedi Szabadtéri Játékokon látható A nyomorultak szereposztása

Buchmann-Horváth Emese

Szupersztárok és Fantomok

Utasi Nikolett

Idén is Advent Budapesten a Városháza Parkban

Buchmann-Horváth Emese

A Dal – interjú Polyák Lillával

Stern Ágnes