Hírek, beszámolók

Meghallgatás a Chorus Line szerepeire

Csányi János rendezésében, Bakó Gábor koreográfiájával készül új produkció létrehozására a Színház és Film Intézet. Marvin Hamlisch A Chorus Line című, Tony-díjas musicaljének alkotói között – színművész és magánénekes tanulók valamint fiatal színészek mellett – neves színházi szakemberek is részt vesznek.
A produkciót a 2014/2015-ös évad elején mutatják be a Kassai Thália Színházban, majd év vegétől az előadást egy budapesti teátrumban láthatja a közönség.

Az alkotók az előadásban résztvevő “tánckar” élethelyzetére, a fiatal táncos-énekes színészek sorsára, szakmai helyzetére átformált szövegkönyvet hoznak létre, így a musical dalainak megszólaltatása közben a szereplők a színház és a valóság határmezsgyéjén drámai őszinteséggel szólhatnak saját küzdelmeikről, vágyaikról, életükről.

A produkció vezetősége nyílt castingot hirdet, melyre 2014. június 22-én (vasárnap) 10 órakor az Intézet tánctermében (1088 Bp., Mikszáth K. tér 1., III. em. 3.23-as terem) kerül sor.

A nyilvánosan meghirdetett meghallgatásra kezdő, kifejezetten kiemelkedő ének- és tánctudással rendelkező fiatal művészeket vár az Intézet. A castingokat Csányi János rendező és Bakó Gábor koreográfus vezeti, akik szereplőként is részt vesznek a produkció létrehozásában. Az előadás szereposztását, próbatervét és a bemutató időpontját a meghallgatásokat követően, június második felében teszi közzé a Színház és Film Intézet. Várhatóan még júliusban elkezdődnek a tánc- és énekpróbák, míg az intenzív próbaidőszak kezdete augusztus második felére tehető.

Kérjük, hogy a szereplőválogatásra mindenki azzal/azokkal a Chorus Line dalokkal készüljön, amelyek a megpályázott szerepéhez/szerepeihez kapcsolódnak és hozzon fényképes önéletrajzot.

forrás: szinhaz.hu

Kapcsolódó tartalmak

Színpadi musical készül a Moulin Rouge! című Oscar-díjas filmből

Volf Anna

Christopher Walken is játszik a Jersey Boys filmváltozatában

Volf Anna

Az oroszlánkirály lett az év legtöbb bevételt hozó Broadway-darabja

Volf Anna

Kiállítás és ősbemutató Egerben

Sándor Petra

Emlékezés Latabár Kálmánra és díjátadás a Budapesti Operettszínházban

Buchmann-Horváth Emese