Hírek, beszámolók

Mégis lesz Sunset-film?

Időről időre felröppen a hír, hogy végre elkészül Andrew Lloyd Webber Sunset Boulevard című musicalének filmváltozata. Most úgy tűnik, a zeneszerző saját kezébe veszi a projekt megvalósítását.

A Daily Mail híradása szerint Webber nagyon elégedett a Fantom és a Love Never Dies idén elkészített videófelvételével, nem csak művészi, hanem anyagi értelemben is. A színházi előadások esetében ugyanis a korábban megszokott tervezett bevételek (dvd-, blu-ray és cd-eladások, televíziós sugárzás) mellett megjelenik a mozivetítésekből származó haszon is, hiszen mostanában nem ritka, hogy egy-egy színielőadás – néhány napra legalábbis – felkerül a mozik műsorára.

Webber a Sunset Boulevard esetében is hasonló modellben gondolkodik. A Love Never Dies felvételére költött 400 ezer fonthoz képest majdnem négyszer annyit, másfél millió fontot szánna a Sunset-film elkészítésére. A Love Never Dies-hoz hasonlóan ezt a musicalt is színházi környezetben forgatnák le, viszont nem egy műsoron lévő előadást rögzítenének, hanem kifejezetten a filmfelvételhez állítanának színpadra egy produkciót. Norma szerepét a zeneszerző ezúttal is az alakításáért Tony-díjjal jutalmazott Glenn Close-ra bízná.

Glenn Close az As If We Never Said Goodbye című dalt énekli a musicalből Andrew Lloyd Webber születésnapi koncertjén:

Kapcsolódó tartalmak

Szinetár Miklós 80 éves, búcsúzik a Madame Pompadour

Stern Ágnes

Elhunyt Mednyánszky Ági

Buchmann-Horváth Emese

Vámpírok bálja fanfiction válogatás 10.

Vincze Dániel

A Centrál Színház karácsonyi meglepetése

Volf Anna

Vámpírok Bálja – Éjszakai vámpírtalálkozó

Liga Mihály