Hírek, beszámolók

Mégis lesz Sunset-film?

Időről időre felröppen a hír, hogy végre elkészül Andrew Lloyd Webber Sunset Boulevard című musicalének filmváltozata. Most úgy tűnik, a zeneszerző saját kezébe veszi a projekt megvalósítását.

A Daily Mail híradása szerint Webber nagyon elégedett a Fantom és a Love Never Dies idén elkészített videófelvételével, nem csak művészi, hanem anyagi értelemben is. A színházi előadások esetében ugyanis a korábban megszokott tervezett bevételek (dvd-, blu-ray és cd-eladások, televíziós sugárzás) mellett megjelenik a mozivetítésekből származó haszon is, hiszen mostanában nem ritka, hogy egy-egy színielőadás – néhány napra legalábbis – felkerül a mozik műsorára.

Webber a Sunset Boulevard esetében is hasonló modellben gondolkodik. A Love Never Dies felvételére költött 400 ezer fonthoz képest majdnem négyszer annyit, másfél millió fontot szánna a Sunset-film elkészítésére. A Love Never Dies-hoz hasonlóan ezt a musicalt is színházi környezetben forgatnák le, viszont nem egy műsoron lévő előadást rögzítenének, hanem kifejezetten a filmfelvételhez állítanának színpadra egy produkciót. Norma szerepét a zeneszerző ezúttal is az alakításáért Tony-díjjal jutalmazott Glenn Close-ra bízná.

Glenn Close az As If We Never Said Goodbye című dalt énekli a musicalből Andrew Lloyd Webber születésnapi koncertjén:

Kapcsolódó tartalmak

Próbatánc Székesfehérváron

admin

Bál a Savoyban (Városmajori Szabadtéri Színpad, 2012. július 5.)

Czitrovszky Balázs

Tabáni István lemezbemutató koncert

Nagy Péter

Báthory Erzsébet – Interjú Benedekffy Katalinnal

Buchmann-Horváth Emese

A Kéz a Városmajori Szabadtéri Színpadon

Sándor Petra