Hírek, beszámolók

Megújult nézőtérrel várja a közönséget a kaposvári színház

Megújult nézőtérrel várja a közönséget a kaposvári Csiky Gergely Színház. Az új széksorokat elsőként a teátrum tagjai vettek birtokba a szerdai évadnyitó társulati ülésen.

Rátóti Zoltán igazgató a nyári részleges felújításokról szólva elmondta: a székeket a nézők adományaiból egymillió forinttal kiegészített 20 milliós önkormányzati forrásból cserélték ki. Felújították a padozatot, kifestették a nézőteret, elvégezték a tetőzeten a szükséges javításokat és kazánt is cseréltek. Arra a direktor nem tért ki, hogy a színház régóta tervezett teljes felújítására mikor kerül sor. Oláh Lajosné alpolgármester a felújításokat üdvözölve azonban reményét fejezte ki, hogy a mostani évadra átadott új székek minél előbb ismét kikerülnek a nézőtérről, mert ez azt jelenti, kezdődik a színház igazi felújítása.

Rátóti Zoltán az előző évadot és a kaposvári társulat nyári fellépéseit egyaránt sikeresnek értékelte. Játszottak a fővárosban, a Balaton-parton – felújítva a boglári nyári színházi előadásokat -, részt vettek a színház művészeti vezetője, Bérczes László által szervezett Ördögkatlan fesztiválon és ott voltak a Pécsi Országos Színházi Találkozón is.

A most induló évad műsortervéről szólva az igazgató elmondta: műsoron marad az Othello Gyulaházán, a Cigánytábor az égbe megy, a Portugál és a Vaknyugat című darab. A nagyszínpadon új bemutató lesz szeptemberben Zágon István és Nóti Károly Hyppolit, a lakáj című zenés vígjátéka, ezt követi Lessing Bölcs Náthán című drámai költeménye, majd egy Oscar-díjas film, David Seidler A király beszéde színpadi változata. A folytatásban Molnár Ferenc Egy, kettő, három/Az ibolya címmel két egyfelvonásos komédia, egy újabb film színpadi változata, Reginald Rose Tizenkét dühös embere következik, és egy komédia, Osztrovszkij Jövedelmező állás című darabja zárja a sort.
A stúdióban ugyancsak szeptemberben mutatják be Schwajda György Csoda című tragikomédiáját, ezt követi Tomasz Man 111 című darabja, majd a Pécsi Nemzeti Színházzal együttműködésben Székely Csaba Bányavakság című tragikomédiáját, Marius von Mayenburg A csúnya című komédiáját és a Magyar Színházzal együttműködésben Jon Fosse Tél című darabját viszik színre.
A gyerekeknek két új, zenés előadást kínálnak, a Világszép nádszálkisasszony és a Továbbisvan című mesejátékot.

Rátóti Zoltán kitért arra, hogy szeptemberben a Vidéki Színházak Fesztiválján az Othello Gyulaházán című darabbal vesznek részt a Thália Színházban, novemberben két előadáson a Nemzeti Színházban Schwajda György Csoda című darabját mutatják be, 2014 januárjában pedig ugyancsak a Nemzetiben a Cigánytábor az égbe megy című előadással szerepelnek.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Az Operaház Fantomja 700. jubileumi előadás (Madách Színház, 2013. november 9.)

Czibulka Stella

Sokszínű Musical Paletta Gyöngyösön

admin

Budapestre érkezik az eredeti Macskák musical

halasi.vivien

Rövidhírek, 2013. december

Volf Anna

Tavaszébredés – West End

Nagy Péter