Hírek, beszámolók

Megyei Príma Díj jelölést kapott a Magyarock Dalszínház

A Magyarock Dalszínház egyedülálló kezdeményezésnek tekinthető, hiszen nem igazán jellemző, hogy tizen-, huszonéves fiatalok önálló ötletüktől vezérelve összeálljanak, és létrehozzanak egy zenés színpadi műveket bemutató csoportot.

Megalakulásukkor célként tűzték ki, hogy mindenképpen rockzenét alapul vevő színpadi műveket szeretnének bemutatni és színre vinni. Nézeteik szerint a zenés történelem- és irodalomtanítás kitűnő lehetőség a felnövekvő generációk nevelésére. Az 50 fős dalszínházban az átlagéletkor 22 év.
2012-ig 18 nagyszínpadi bemutató, köztük 4 ősbemutató, 2 külön alkalomra összeállított zenés műsor, két saját musical, 6 CD, és több mint 200 előadás az első 10 év termése. Meghódították az ország több, mint 90 települését, eljutottak Felvidékre, Szlovéniába és vendégszereplőként Erdélybe is. 2008-ban megkapták Komárom Pro Urbe-díját. A társulat a művészi elképzelések egyre magasabb színvonalú megvalósítására is gondot fordít, kialakult egy olyan művészi közösség, amely minden darabot saját műhelymunkaként állít a színpadra.

A Demján Sándor vállalkozó kezdeményezésére született, idén jubiláló, tizedik alkalommal megrendezésre kerülő Príma és Príma Primissima Díjak mintájára született kezdeményezés célja a helyi, megyei értékek felmutatása, az értékteremtő személyek, csoportok megismertetése, elismerése és díjazása. A Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) megyei szervezetének kuratóriuma kiválasztotta a beérkezett jelölések alapján azokat, akik közül a támogatók szavazatai alapján hárman átvehetik majd a Megyei Príma Díjat, illetve a közönség szavazatai alapján egy jelölt a közönségdíjat. A Príma Díj 1-1 millió forint pénzjutalommal jár, a közönségdíjas 500 ezer forint jutalomban részesül. Az elismerésre érdemesnek tartott személyekre, együttesekre, közösségekre a VOSZ tagjai, a megye önkormányzatai, civil szervezetei, köztestületei, illetve a rendezvény fő támogatói tehetnek javaslatot. A beérkező jelölt-listákat előkészítés után avatott szakmai zsűri értékeli, és dönt a díjazottakról.

A közönségdíjra bárki szavazhat, interneten a voszkom@gmail.com e-mail címen, vagy a http://www.kemma.hu oldalon. Postai úton: A jelölteket a gáláig többször is bemutatják a 24 Óra című helyi lapban. A lapból a közönségdíjra érdemes jelölt bemutatkozását kivágva és azt a szerkesztőségbe (Tatabánya, 2800, Mártírok u. 44., a szerkesztőségi postaládába vagy postán feladva), illetve a VOSZ irodájába (Tatabánya, 2800, Bárdos lkp. 4/A fsz. 3.) eljuttatva szavazhatnak.

A szavazás kezdete: október 10. 10:00, a szavazás vége október 27. 24:00.
A Megyei Príma Díj átadó ünnepsége október 30-án 18.00 órakor lesz a tatabányai Jászai Mari Színházban.

A Príma Primissima Díj jelöltjeire a http://www.primaprimissima.hu oldalon lehet szavazni december 3-ig. A színház és filmművészet kategória jelöltjei között szerepel idén Bodrogi Gyula színművész, Szinetár Miklós rendező, a magyar zeneművészet kategória jelöltjei között pedig Miklósa Erika operaénekes. A díjak ünnepélyes átadására 2012. december 7-én, a Magyar Vállalkozók Napja rendezvénysorozata keretein belül, immáron tizedszer kerül sor, ez alkalommal is a Művészetek Palotájában.
 

Kapcsolódó tartalmak

Máris nyereséges a Billy Elliot a Broadway-n

admin

Szombattól dübörög a boglári Kultkikötő is

Buchmann-Horváth Emese

Sakk: hamarosan dvd-n

admin

Musical nyerte az idei Pulitzer-díjat

admin

Fantom a Dóm téren

Buchmann-Horváth Emese