Hírek, beszámolók

Met Live in HD a Müpában: új produkciók a 2016/17-es évadban

Mozart, Verdi, Wagner, Gounod, Csajkovszkij, Richard Strauss és Dvořák operái, illetve az elismert finn származású kortárs zeneszerző, Kaija Saariaho első színpadi műve, a Távoli szerelem alkotja a New York-i Metropolitan Opera Live in HD következő szezonjának sorozatát. 

A Met Live in HD új évadának első előadása 2016. október 8-án lesz, amikor Wagner Trisztán és Izolda című zenedrámáját Sir Simon Rattle vezényli. Az évad tíz előadása során ismert sztárokkal és jó néhány kimagasló tehetségű, fiatal énekessel találkozhat a közönség: a Don Giovanniban például Roland Villazon és Simon Keenlyside, a Nabucco címszerepében Plácido Domingo, Gounod Rómeó és Júliájában a Müpában nemsokára élőben is hallható belcanto-hercegnő, Diana Damrau, a Traviatában Thomas Hampson, az Idomeneóban Matthew Polenzani, az Anyeginben Anna Netrebko, a Rózsalovagban Renée Fleming lép a legendás opera színpadára.

Magyarországon a Müpa vette először műsorára a Met élő közvetítéseit, és teremtette meg azokat a technológiai feltételeket, amelyek révén teljes pompájukban élvezhetők a HD minőségben közvetített előadások. A művek cselekményében való biztos tájékozódást magyar nyelvű feliratozás segíti, és aki még tájékozottabb szeretne lenni, az előadások szüneteiben a szereplőkkel készített angol nyelvű interjúk és egyéb kulisszatitkok révén juthat érdekes háttérinformációhoz. 

A Müpa+ hűségprogram Arany és Platina szintű tagjai 2016. április 28-án 10 órától, a nagyközönség április 29-én 10 órától válthat majd jegyeket az élő közvetítésekre és a műsorra tűzött ismétlésekre. A jegyek ára darabonként 3200 illetve 4500 Ft, amelyből a Müpa+ hűségprogram tagjai előadásonként 4 db jegyre érvényesíthetik a szintjükhöz járó árelőnyt.

Metropolitan Opera Live in HD a Müpában műsor: https://www.mupa.hu/programok/metropolitan-kozvetitesek/metropolitan-kozvetitesek-2016-17

Forrás: Müpa

Kapcsolódó tartalmak

Csúszik a Polyák – Homonnay házaspár koncertje

admin

Tovább vinném az írói vonalat

oldadmin

Bohém Casting – 2012. október 31.

Buchmann-Horváth Emese

Bemutatták Anthony Rapp szólóestjét

admin

Billy Elliot az Erkel Színházban

Volf Anna