Hírek, beszámolók

Megkezdődött az évad a miskolci teátrumban

Tizenegy bemutató szerepel a Miskolci Nemzeti Színház 2010-2011-es szezonjának repertoárján. A próbák kedden kezdődnek, ám rendhagyó módon hétfőn este az árvízkárosultak megsegítését szolgáló jótékony előadással indul a szezon. A Fenyő-Novai Hotel Menthol című musicalje az előadás után is repertoáron marad. – jelentette be Halasi Imre igazgató a hétfői évadnyitó társulati ülésén.

A Nagyszínházban október 8-án lesz az első premier: Peter Shaffer Amadeus című darabját mutatják be Tordy Géza rendezésében. A teátrum vezetője, Halasi Imre a Menyasszonytánc című klezmer-musicalt és Mascagni Parasztbecsület című operáját állítja színre, míg Radoslav Milenkovic rendezésében Moliere A képzelt beteg című vígjátéka kerül a nagyközönség elé, első alkalommal jövő év március 11-én.

A Kamaraszínházban egyebek mellett Gabnai Katalin A mindenlátó, Schiller Ármány és Szerelem, a Játékszínben Mrozek Tangó és Alfieri Hat hét, hat tánc című darabját mutatják be, míg a Csarnokban a Szem muzsikája címmel lesz premier.

Műsoron marad a Hotel Menthol mellett Egressy Zoltán Portugál című színműve, Lehártól A mosoly országa című operett és Orff Carmina Buranája. Ugyancsak színen tartják A Dzsungel könyve című musicalt, valamint Spiró György Prah című komédiáját is.

Forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Épül a kínai Broadway

admin

Rómeó és Júlia – Manhattanből

Krista Adrienn

A "Legendák éve" következik az Operettszínházban

Buchmann-Horváth Emese

Megvan a My Fair Lady és a Hair szereposztása

admin

Jövőre Jekyll és Hyde a Szegedi Szabadtéri Játékok műsorán

Volf Anna