Hírek, beszámolók

Miss Saigon közönségtalálkozó Baján

A nagyszabású szabadtéri Miss Saigon előadást idén augusztusban három alkalommal rendezik meg Baján. Ez alkalomból az első nap délutánján beszélgetéssel egybekötött közönségtalálkozót szervezett a Budapesti Operettszínház igazgatója és a produkció rendezője, Kerényi Miklós Gábor.

 A rendezvényen a darab szólistáin kívül jelen voltak olimpikonjaink, az úszó Hosszú Katinka, és az ezüstérmes férfi kajak négyes két tagja, Kulifai Tamás, és Paumann Dániel.

A másfél órás beszélgetést Kerényi Miklós Gábor vezette, aki párhuzamot vont az olimpiai versenyre való felkészülés, és a darab próbafolyamata között. Szerinte egy ilyen előadás létrejöttéhez nagyban hozzájárul a szereplők fizikai erőnléte, így egy komoly edzésnek is betudható a körülbelül hathetes próbafolyamat. Ezen kívül nem csak egyénileg, de csapatban is tudni kell együtt dolgozni, a kollégákkal szembeni családias viszony is fontos az előadás sikere szempontjából.
Olimpikonjainktól megtudhattuk, hogy érezték magukat Londonban, hogy zajlott a felkészülés, milyen versenyekre készülnek jelenleg, illetve, hogy a saját sportáguk mellett milyen egyéb sportot űznek. Hosszú Katinka boxolni kezdett, így vezeti le a versenyekre felkészülés alatt kialakuló feszültséget, kajakosaink pedig szívesen ülnek biciklire.

Az előadás szólistáit Kerényi Miklós Gábor a szerepükről faggatta. A Kimet játszó Vágó Zsuzsi és Dancs Annamária elmondták, milyen nehéz az általuk alakított vietnámi lánynak eljutni addig a döntésig, hogy meg kell halnia a gyermekéért.
Dolhai Attila a patthelyzetről beszélt, amibe az amerikai katona, Chris belekerül.
Feke Pál, aki a darabban Chris barátját, Johnt alakítja, elmondta, hogy az ő szerepe egy rezonőr szerep, jelen van mindenhol, de csak tanácsokkal láthatja el a barátját, nem szólhat bele a döntéseibe. Ezen kívül úgy gondolja, hogy a Miss Saigon az a darab, amiben a saját szemszögéből nézve minden szereplőnek igaza van.

Vágó Bernadett és Bordás Barbara, a darabban Chris amerikai feleségét, Ellent alakítják. Szerintük a szerepükben az a nehéz, hogy három jelenet alatt kell megmutatniuk a nézőknek, hogy Ellen nem a „gonosz” feleség szerepét tölti be a történetben, hanem a férjét szerető és támogató feleséget.
A Professzor szerepét alakító Mészáros Árpád Zsolt az előadás fizikai nehézségeiről beszélt, Szabó P. Szilveszter pedig arról, mi a hasonlóság a Professzor szerepe, és az Elisabethben általa alakított Halál szerepe között. Mindkét karakter életében eljön egy nem várt érzelem, ami megváltoztatja a történet menetét, és nem csak az adott karakterre, hanem a többi szereplőre is hatással van.

A közönségtalálkozót a szólisták dalai gazdagították. Dolhai Attila az Olimpia alkalmából írt dalát, A győzelem angyala hív című dalt énekelte, illetve Vágó Bernadettel közösen a következő évadban bemutatásra kerülő Ghost című musicalből az Így van jól című népszerű duettet. A jelen lévők meghallgathatták még a Miss Saigon két szereplője, Ellen és Kim Még mindig hiszem című duettjét Vágó Zsuzsi, és Bordás Barbara előadásában.
A közönség kérdéseire válaszolva kiderült, hogy a társulat nagyon jól érzi magát Baján. Érzik az emberek vendégszeretetét, jól tudtak együtt dolgozni a bajai statisztákkal. Nem volt könnyű három nap alatt létrehozni az előadást egy új helyszínen, de a már hetek óta próbáló statiszták jelentősen megkönnyítették a helyzetet.

A közönségtalálkozón jelen volt Baja polgármestere, Zsigó Róbert is.
 

Sándor Petra

Kapcsolódó tartalmak

József és a színes szélesvásznú álomkabát – 100. előadás

Nagy Péter

Közzétették az Operettszínház téli terveit

Vincze Dániel

Hét bemutatót tartanak a Vígszínházban a 2013/14-es évadban

Volf Anna

Bemutatták a királynő gyémántjubileumára írt dalt

Volf Anna

Rebecca workshop Londonban

admin