Hírek, beszámolók

Monte Cristo grófja az Aida főszereplőivel

Október 7-én mutatja be a Békés Megyei Jókai Színház a híres Dumas-regényből íródott musicalt, a Monte Cristo grófját Szomor György és Gubik Petra főszereplésével.

A Jókai színház közönsége már a Porondszínház nyitóelőadásán, Elton John Aidájában is találkozhatott az idei évad első bemutatójának főszereplőivel. Az előadásban feltűnik majd a Békéscsabára hazatérő Gerner Csaba, valamint a La Mancha lovagjának Dulcineája, Lapis Erika is. 

Dumas regényét Pozsgai Zsolt adaptálta színpadra közel 12 év tervezgetés után. „Az előadás legfontosabb eleme a zene, hiszen musicalről beszélünk, a szöveget ehhez próbáltam igazítani.” – hangzott el a darab olvasópróbáján. Az előadás két fontos kérdést is igyekszik körüljárni: az egyik az idő, az idő múlásának és szubjektivitásának; a másik pedig a bosszú, a bosszúnak mint elégtételnek a kérdésköre.

A számtalan embert – énekeseket, táncosokat – megmozgató musical zenéjét Szomor György (Diótörő és Egérkirály, Katonadolog, Robin Hood) komponálta. Az olvasópróbák már elkezdődek, az énekesek hamarosan stúdióba vonulna, hogy felvegyék az előadás hanganyagát.

 

 

Monte Cristo olvasópróba, Békéscsaba

 

forrás: jokaiszinhaz.hu

Kapcsolódó tartalmak

A Producerek Bécsben

admin

Bemutatták a királynő gyémántjubileumára írt dalt

Volf Anna

A Glee dalai túlszárnyalták a Beatles-t

admin

Dedikált I.K.3.0. DVD-t a karácsonyfa alá!

Rechtenwald Kristóf

Mégsem lesz Funny Girl a Broadway-n

Volf Anna