Hírek, beszámolók

Monte Cristo Kincsvadászat a Békés Megyei Jókai Színház évadnyitó gáláján

Hagyományosan színházi gálával kezdi az évadot a Békés Megyei Jókai Színház társulata péntek este a teátrum előtti téren, az érdeklődők bepillantást nyerhetnek az évad produkcióiba, a rendezői koncepciókba, valamint a színház idei célkitűzéseibe.

Fekete Péter igazgató pénteken az MTI-nek elmondta: az idei évadot a titkok köré szervezték, vagyis olyan produkciókat mutatnak be, amelyekben valamilyen rejtély, talány lappang, melyre választ, megoldást kell találni. Szavai szerint az ember alapvető ösztöne a kíváncsiság, nélküle képtelen lenne megismerni maga körül a világot, és ebben definiálni önmagát.
“Amikor tehát a titkok köré rendeztük idei évadunkat, arra törekedtünk, hogy olyan darabok kerüljenek repertoárunkba, melyek középpontjában valamilyen titok lappang és a játék ennek kiderítésére irányul” – tette hozzá.

Fekete Péter szerint az első bemutató, Pozsgai Zsolt és Szomor György Monte Cristo grófja című musicalje igazi sikerprodukciónak ígérkezik. A Jókai Színház társulatát, Gulyás Attilát, Csomós Lajost és Bartus Gyulát vendégművészek sora egészíti ki. Így például Szomor Györggyel, Gubik Petrával, Gerner Csabával és Lapis Erikával, sőt két országosan ismert színházi és médiaszemélyiséggel is találkozhat a közönség.

Az évadnyitó gálára több meglepetéssel is készül a társulat.
Az este folyamán hirdetik meg a Monte Cristo Kincsvadászat című játékukat, amelynek keretében olyan “titkos ládák keresésére” invitálják a nézőket, amelyekbe rengeteg feladványt és értékes ajándékokat rejtettek el.
A színház útjára indítja a Varázsszőnyeg című programját is. A tervek szerint a megye minden településének két lakosát meglepik majd egy-egy ajándékbelépővel. Ugyanakkor keresik azokat a közönségszervezőket is, akik elkötelezettek a színház és a kultúra iránt, és szabadidejük egy részét szívesen fordítanák a teátrum népszerűsítésére.

Az októberben kezdődő évad során bemutatják még Az öreg hölgy látogatását, a Bolha a fülbe és a Varázsfuvola című darabot, ugyanakkor tavasszal ismét új produkcióval rukkol elő a porondszínház is egy színházi sátorban. A stúdiószínházban láthatják az érdeklődők Neil Simon Kapj el és Brestyánszki B. R. Csörte című darabjait, de repertoáron marad Ibsen Nórája, Pataki Éva Edith és Marlene, valamint Bengt Ahlfors Színházkomédiája is.
A társulat folytatja a korábban meghirdetett beavató programját is. Így elsősorban a középiskolás diákok számára olyan bérletet hirdettek, amellyel betekintést nyerhetnek a színház kulisszái mögé, de az érdeklődők dramaturg segítségével feldolgozhatják egy-egy dráma szövegét, sőt a darab bemutatása után értékelő, elemző beszélgetéseken is részt vehetnek. 

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Musicalt ír az Eagles zenekar

Volf Anna

Chicago musical Miskolcon

Sándor Petra

Gyűjtőkártya a Szegedi Szabadtéri Játékokon

Sándor Petra

Keszthelyi Nyári Játékok – világsiker az emelt nézőtér előtt

Buchmann-Horváth Emese

Gül baba: Álommese a színpadon

admin