Hírek, beszámolók

Moulin Rouge és A muzsika hangja jövőre Egerben

Csak azt követően hirdette meg az egri Gárdonyi Géza Színház műsorát Blaskó Balázs igazgató a teátrum keddi évadzáró társulati ülésén, hogy a város polgármestere igennel válaszolt arra a kérdésére, megvan-e az intézmény működtetésének költségvetési biztosítéka. 

Az évadzárón elhangzott, hogy Habis László polgármester azt mondta: több mint 470 millió forintot használhat fel a teátrum a 2012/13-as évadban, ám lobbizni kíván az intézményért. Így a működtetésre rendelkezésre álló pénz a pályázati forrásokkal együtt elérheti az 550 millió forintot.
 A városvezető ugyanakkor figyelmeztetett arra, hogy a fenntartó önkormányzat takarékos gazdálkodást vár el valamennyi intézményétől, így a színháztól is.
A polgármesteri “igen” után kiderült, hogy a teátrum hat bemutatót tervez a következő évadban a nagyszínpadon.

A közönség láthatja Bernard Shaw Szent Johannáját, Baz Luhrmann Moulin Rouge című musicaljét, Rodgers-Hammerstein musicaljét, A muzsika hangját, a Szerelem, ó című vígjátékot, Murray Shisgal művét, valamint Zerkovitz Béla operettjét, a Csókos asszonyt.

Az évadzárón kiosztották a Heves Megyei Hírlap közönségdíjait. Az olvasók szerint az év színésznője Dimanopulu Afrodité, az év színésze Nagy András lett, az év rendezője pedig Blaskó Balázs. A társulat belső szavazása alapján Balogh András lett az évad színésze.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Wicked Day – London

Nagy Péter

Születésnapi köszöntés a Madách Színházban

Sándor Petra

Polyák Lilla lemezbemutató koncert a Madách Színházban

Sándor Petra

Hamarosan kezdődnek a Rebecca próbák

admin

Broadway Fesztivál 2008 – 2

Nagy Péter