Hírek, beszámolók

Mozart – L’opéra rock: elsöprő siker Párizsban

6 millió eurós költségvetés, 400 kosztüm, 60 művész, 18 szín, 15 zenész. 2 év előkészület után szeptember 22-én felgördült a függöny, és november végéig 60 előadás vár a francia közönségre, majd turnéra indul a rockopera.

Az alkotók között találjuk Dove Attia és Albert Cohen mellett Olivier Dahant, a Piaf című film rendezőjét, a francia mozi világának kiemelkedő alakját is. Ahogy ők fogalmaznak, Mozart volt a történelem első rocksztárja. A darab ezt próbálja igazolni különleges módon: a klasszikus és a rock zene harmónikus keveredésével. A zenészek számára nem kis kihívást jelent, hogy ők is a színpadon zenélnek kosztümben, és sokkal szorosabb együttműködésre van szükség a színészekkel, mint más darabokban.
 
A nyomás elképesztő volt mindenkin a premier közeledtével, főleg a főszereplőn, az olasz Mikelangelo Locontén. Idegen nyelven játszani hatalmas feladat, Mikèle pedig maximalista, így nem csoda, hogy rengeteget dolgozott azon, hogy olasz akcentusa ne legyen zavaró a közönség számára, és hogy francia nyelven is meggyőző legyen az alakítása. Ez élete legnagyobb szerepe, ami szólókarrierjét is beindíthatja, gondoljunk csak Christophe Maéra, aki a Le Roi Soleil (A Napkirály) hatalmas sikere óta 2 millió eladott lemezzel büszkélkedhet.
 
A premier visszhangja nagyon pozitív, a Mozart népszerűsége folyamatosan nő, a rajongók száma rohamosan nő, így az alkotók és a művészek már bátran élvezhetik a siker minden percét.

A premier alkalmából megjelent az előadás zenéje dupla lemezes változatban, bónusz dvdvel, amelyen a Tatoue-moi című szám klipje mellett betekinthetünk a kulisszák mögé és a darab készítésének mozzanataiba is.

Kapcsolódó tartalmak

Toldi a Google keresőben

József Kriszti

Éljenek a franciák, és a száz éve született Edith Piaf!

Buchmann-Horváth Emese

My Fair Lady fotóspróba – Miskolc

Vincze Dániel

Már rendelhetők a jegyek a bajai Miss Saigonra

Sándor Petra

Visszatér Londonba az Aspects of Love

admin