Hírek, beszámolók

Musicalfilmek előkészületben

Több alkalommal is beszámoltunk róla, hogy hamarosan elkészülhet a My Fair Lady film remake-je. A legújabb hírek szerint az Eliza Doolittle szerepére kiválasztott Keira Knightley visszalépett, így minden valószínűség szerint a Golden Globe-ra és Oscar-díjra jelölt Carey Mulligan (An Education) bújhat a londoni virágáruslány bőrébe. Higgins professzor szerepére jelen állás szerint Colin Firth a legesélyesebb jelölt.

 
A Warner Bros. PiBeyoncectures az A Star Is Born (Csillag születik) című, 1937-es film harmadik remake-jét szeretné leforgatni a korábbiakhoz hasonlóan sztár-szereposztással. Az eredeti, 1937-es változat Janet Gaynor és Fredric March főszereplésével készült el. 1954-ben Judy Garlanddal és James Masonnel, míg 1976-ban Barbra Streisanddal és Kris Kristoffersonnal forgatták újra a zenés filmet
Az újabb remake-hez a producerek Russell Crowe-t és Beyonce-t szeretnék megnyerni. A forgatókönyvet Will Fetters (The Lucky One, Remember Me) írja majd.
 
Újraforgatják a Damn Yankees (más címen: What Lola Wants) című, 1958-as musicalfilmet is. A modernkori zenés Faust-történet 1955-ben debütált a Broadway-n.  A három évvel később leforgatott film hűen követte a színpadi változatot, sőt a musicalt sikerre vivő Broadway-társulatból többeket a filmvásznon is viszontláthattak a nézők. Az eredeti Broadway-produkció és a film koreográfusa az akkor még pályája elején járó Bob Fosse volt.
A történet szerint a népszerű amerikai focicsapat, a Yankees egyik rajongója eladja a lelkét az ördögnek, hogy cserébe győzelemre segítse kedvenc csapatát. A remake-ben várhatóan Jake Gyllenhaal és Jim Carrey játszhatja a mindenre elszánt Joe Boyd illetve a Sátán szerepét. A remake rendezője a playbill.com híradása szerint Todd Graff lesz.

Kapcsolódó tartalmak

Made in Hungária felvonulás Cadillac-kel

József Kriszti

Musicalszínészek a Duna Televízió ifjúsági sorozatában

admin

A Padlás a Pécsi Nemzeti Színházban

Sándor Petra

A Macskadémon szerzőjének új műve az opera tanszak vizsgaelőadásán

Volf Anna

Győri Nemzeti Színház: Apácák és Jekyll&Hyde bemutató a következő évadban

Volf Anna