Hírek, beszámolók

Musical és operett bemutató a Veszprémi Petőfi Színház 2013/2014-es évadában

Meghirdette 2013/2014-es évadát a Veszprémi Petőfi Színház

Műfaji sokszínűség, széles kínálat és számtalan meglepetés várja a közönséget a 2013/2014-es évadban. Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója az április 24-ei sajtótájékoztatón ismertette a színház jövő évi bemutatóit.

A következő évadban a nagyszínpadon több zenés darab közül is csemegézhetünk: Szinetár Miklós rendezésében Lehár Ferenc A víg özvegy című operettjének bemutatója október 18-án lesz. Móricz Zsigmond-Kocsák Tibor-Miklós Tibor Légy jó mindhalálig című musicalét karácsony előtt tűzi műsorra a színház, a rendező személyéről még nem döntöttek.

A prózai színház kedvelőinek idén sem okoz csalódást a teátrum programkínálata: Guelmino Sándor de-Laclos-Hampton Veszedelmes viszonyok című színművét, Valló Péter Goldoni A kávéház című vígjátékát rendezi. Gorkij Éjjeli menedékhely című színművét Eperjes Károly állítja színpadra.
Vendégelőadásként a Soproni Petőfi Színház Rossini Bruschino úr című vígoperájával és a Csillagok szárnyán című táncfantáziával, balettesttel érkezik, de terveznek együttműködést a fehérvári színházzal,  valamint a sepsiszentgyörgyi színházzal is felvették a kapcsolatot.
A gyerekekre gondolva tűzik műsorra a Tündér Míra, A hang-villa titka és az Andersen, avagy a mesék meséje című mesejátékokat, a Bon-bon gyermekbérlettel is a legkisebbeket célozták meg. A Latinovits-Bujtor Játékszínben többek között Krleza Agónia című drámáját Dömölky János, Örkény István Drága Gizám! című drámáját Berényi Gábor rendezi.

Az idén is népszerű Vendégjáték és Csillagszóró bérleteket jövőre is meghirdetik, ismét lesz évadnyitó nyílt nap, gyereknap, folytatódik a középiskolások számára szervezett sorozat, mely jövőre, a Magyar kultúra napján Weöres Sándor vagy Gárdonyi Géza előtt tiszteleg.

forrás:petofiszinhaz.hu

Kapcsolódó tartalmak

Új HSM nyeremények!

admin

Színházak éjszakája – 30 színház várja különleges programokkal a közönséget

Volf Anna

Vuk (Madách Színház, 2014 November 14.)

Motyovszki Márton

Győri Nemzeti Színház, Győri Balett: bemutatók a jövő évadban

jambor.dorottya

Mária evangéliuma – Győr, 2011. január 29.

Rechtenwald Kristóf