Hírek, beszámolók

Musical készül a Rockyból

Musicalváltozat készül a Rocky című filmklasszikusból, a feldolgozás mögött Sylvester Stallone és a Klicsko fivérek állnak.

Sylvester Stallone, a Rocky-széria atyja úgy fogalmazott, mindig is szándékában állt musicalt készíteni 1976-os filmjéből, Rocky Balboa sztorijából – idézte a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása.
“A Rocky végül is egy szerelmi történet, Rocky soha nem maradna talpon a végső kongatásig Adrian nélkül” – utalt az amatőr bokszolóból világbajnokká váló karakter filmbéli barátnőjére Stallone.
A színész úgy fogalmazott, büszkeséggel tölti el, hogy Rocky története megelevenedik a musicalszínpadon. “És Rockyt is büszkeséggel töltené el” – jegyezte meg a filmcsillag, akinek hollywoodi pályáját épp ez az alkotás indította el.

A musicalben a filmből ismert több sláger – így az Eye of the Tiger és a Gonna Fly Now – is felcsendül. A színpadi előadáshoz az új dalokat a Ragtime szerzői, Lynn Ahrens és Stephen Flaherty szerzik, a szövegkönyvet Thomas Meehan (Producerek, Hairspray) írja. A rendező várhatóan Alex Timbers (Bloody Bloody Andrew Jackson) lesz. Az előadáshoz két koreográfust szerződtettek: Steven Hoggett (American Idiot) a box-koreográfiákat, Kelly Devine (Rock of Ages) a táncos részeket készíti majd. A produkció 2012 novemberében Hamburgban debütál német nyelven, a darab várhatóan 2013-ban kerül majd a Broadway-re.

Forrás: MTI, Playbill

Kapcsolódó tartalmak

Aranyborjú premier

Liga Mihály

Kecskeméti Katona József Színház: tizennégy bemutató az új évadban

Volf Anna

A lovakat lelövik, ugye? – Zenés bemutató a Vígszínházban

Volf Anna

Egyházi Géza – Az Éj zenéje (The Music of the Night)

Liga Mihály

Megkezdődtek a vámpírpróbák Oberhausenben

admin