Hírek, beszámolók

Musical készül az Anna Kareninából Moszkvában

Új librettóval és az előadáshoz írt zenével debütál októberben Lev Tolsztoj Anna Karenina című világhírű regényének musicalváltozata a Moszkvai Operettszínházban.

A producerek szerint ugyan a terjedelmes regény egésze nem sűríthető bele egy kétórás előadásba, mindenhol hűek maradtak a szöveghez. A szereplők korabeli öltözéket fognak viselni, ugyanakkor a téli jelenetekben a korcsolyát görkorcsolya fogja helyettesíteni.

Tolsztoj regényét számos alkalommal adaptálták már színházra és képernyőre is, és ugyan voltak zenei és operett-átiratok is, ezek nem lettek igazán ismertek. A könyv nagy sikerű 2012-es filmváltozatában a teljes cselekmény színházon belül játszódott, a főszerepeket Tom Stoppard és Keira Knightley alakította.

“A regényben minden megvan. Talán ez a férfiak és nők közötti kapcsolat legrészletesebb feltárása” – nyilatkozta Vlagyimir Tartakovszkij, az operettszínház igazgatója, az előadás producereinek egyike. Elmondása szerint Anna férje, Karenin karaktere – akit néhány filmváltozatban gazemberként ábrázoltak – a musicalben közel áll majd az eredetihez, így a közönség, mint saját társadalmi helyzete áldozataként érezhet együtt vele.

Noha a nyugati musicalek, mint például a Chicago bemutatására törekvő kísérletek kevésbé voltak sikeresek Moszkvában, a színház Nagy Katalin cárnő egyik nemeséről szóló, Orlov gróf című, félig igaztörténeten alapuló zenés előadását négy év alatt csaknem egymillió néző látta, az előző évben pedig Dosztojevszkij Bűn és bűnhődés című regényének musicalváltozatát mutatták be.

Forrás: szinhaz.hu

Kapcsolódó tartalmak

Kiálts a szeretetért! (Rock Színház)

Stern Ágnes

Készül a HSM3

admin

Győri Nemzeti Színház: Apácák és Jekyll&Hyde bemutató a következő évadban

Volf Anna

Felmondott az Operettben a Szinetár-Bereczki házaspár

Volf Anna

Nőnapi meglepetéssel készülnek Gyöngyösön

admin