Hírek, beszámolók

Musical ősbemutató a Pannon Várszínházban

A Száll az ének című musical ősbemutatójára készül a Pannon Várszínház augusztusban – tájékoztatta az intézmény igazgatója az MTI-t hétfőn.

Vándorfi László elmondta: a Száll az ének című musicalt Fenyő Miklóssal közösen készítették, az anyag kilencven százaléka teljesen új dal és új szöveg. Emellett két régebbi Fenyő-sláger is megszólal a darabban, de új szöveggel.
A produkció több nemzedéken át mutat be különféle táborokat (a mű munkacíme Tábor-rock volt):, a fiatalok az úttörő- és építőtáborok hangulatát idézik meg, míg szüleik életéből felvillan a gulág és az auschwitzi munkatáborok világa – ismertette a részleteket Vándorfi László. A darab ugyanakkor jó kedélyű, humoros, természetesen sok benne a rock ‘n roll, de vannak benne olyan szerzemények is, amelyek Fenyő Miklóstól szokatlan zenei megoldásnak tűnnek – tette hozzá.

A Száll az ének előbemutatója augusztus 10-én lesz az alsóörsi strandszínházban, majd 17-én bemutatják Sümegen, 18-án pedig Ajkán lesz a díszbemutatója – ezzel is a várszínházat támogató önkormányzatok előtt tisztelegnek, valamint a bemutatók közötti időt is felhasználják arra, hogy tovább finomítsák az előadást a közönség reakciói alapján – árulta el az igazgató.
Tájékoztatása szerint a Száll az énekben 50 szereplő lép színre, közöttük több tizenéves gyermek és fiatal is lesz.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Rekordévet zártak a Broadway és a West End színházai

admin

Hajnali részegség

Rechtenwald Kristóf

Verses Virtus – összművészeti est Újbudán

Buchmann-Horváth Emese

Bot Gábor közönségtalálkozó

Nagy Péter

Én, József Attila – interjú Polyák Lillával

Kiss Brigitta