Hírek, beszámolók

Musicalbemutató az Ódry Színpadon

A Színház- és Filmművészeti Egyetem tájékoztatása szerint az ötödéves színművész osztály vizsgamunkájaként Dömötör András rendezésében tűzik műsorra Lukas Bärfuss Szüleink szexuális neurózisai című művét. A fiatal svájci drámaíró botránydarabját először Bázelben mutatták be 2003-ban. Azóta tizenkét nyelvre fordították le, és számos országban sikerrel mutatták be. A magyar fordítás Perczel Enikő munkája. A Szüleink szexuális neurózisa mellett továbbra is látható az Ódry Színpadon Dömötör András egy másik rendezése, az Oleg és Valgyimir Presznyakov drámaírópáros munkája, az Ágytörténetek.

Két bábos előadás premierjére is készülnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói. A negyedéves bábszínművész osztály vizsgaelőadásai között elsőként Tengely Gábor rendezésében mutatják be az Olympos High School című darabot október 13-án. Az Odüsszeia-átiratot Homérosz eposza és a szereplők improvizációi alapján Gimesi Dóra írta. Október 22-től pedig Aldous Huxley Szép új világának színpadi változatát tűzik műsorra, Csizmadia Tibor rendezésében.

A hónap következő premierjeként a negyedéves zenés színész osztály hallgatói Novák Eszter irányításával készülnek egy musical színrevitelére.

Az Ódry Színpad műsorán az új előadások mellett megtekinthető még októberben a POSZT-on is bemutatott, tavasszal műsorra tűzött, Zsótér Sándor rendezte Félelem és Macskajaj a Harmadik Birodalomban című darab.

A Színházi Főtanszak hallgatói minden évben részt vesznek az egyetem házi dalversenyén, amelyen egy francia sanzonnal és egy 20. századi vers megzenésített változatával indulnak. Október 24-én a Francia sanzonok az Ódry Színpadon című koncerten a versenyen elhangzott dalokból hallható válogatás.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Decemberben tartják az új Webber-musical világpremierét (videóval)

Volf Anna

Webber az Ózhoz ír zenét

admin

Nyári előadások a székesfehérvári Vörösmarty Színházban

Volf Anna

Csillag díj átadás, Operettszínház évadzáró party (2013. június 24.)

Czibulka Stella

Még lesz egy reneszánszom ebben a műfajban

oldadmin