Hírek, beszámolók

Musicalpremierek a Magyarországi Német Színházban

Négy bemutató tervez idén a Magyarországi Német Színház (Deutsche Bühne Ungarn – DBU), amelynek műsorán német nyelvterületen népszerű, de magyar színpadokon kevéssé ismert darabok szerepelnek.

Az évad első bemutatója augusztus 31-én, szerdán Christian Gundlach családi musicalje, az Óz, a nagy varázsló lesz Stefan Iordanescu rendezésében; a társulat júniusban már tervezett ízelítőt a zenés darabból, ami akkor betegség miatt elmaradt. A német szerző L. Frank Baum művét 2001-ben dolgozta fel. Mint Frank Ildikó, a színház igazgatója az MTI-nek mondta, Magyarországon a musicalt még nem vitték színre. Az ismert amerikai musicalhez képest újszerű dramaturgia és szemlélet jellemzi a darabot, amiről a társulatvezető annyit árult el: a madárijesztő hippi, az oroszlán “kisiklott” erőember, a díszletek pedig vetített háttérrel egészülnek ki.

Október 3-án mutatja be a DBU a salzburgi Theater (Off)ensive társulatával közös produkcióban az osztrák Ernst Pichler Raoul
Wallenbergről szóló, Wallenberg, avagy végjáték a Lubjankában című darabját, amelynek ősbemutatója 2009-ben pénzhiány miatt nem valósult meg. Ezúttal egy osztrák magánalapítvány támogatásával viszik színre, rendezője Alex Linze, a salzburgi társulat vezetője lesz.

A Theater (Off)ensive önálló előadását is láthatja a szekszárdi közönség, az osztrák színház az angolszász színpadokon népszerű, Susan Hill novelláján alapuló, Nő feketében című krimikomédiát szeptember 21-én adja elő.

A DBU két további bemutatója egy szintén kortárs német szerző, Jule Ronstedt Dél-tengeri pince című ifjúsági musicalje, valamint Georg Büchner Leonce és Léna című darabjának háromszereplős változata lesz. Továbbra is színen marad A csúnya és A nő a múltból című darab.

Frank Ildikó beszámolt arról is, hogy a nyáron távozott a társulattól Pitz Melinda és a 2011-es Rivalda fesztiválon a legjobb női mellékszereplőnek választott Lena Stamm. Két frissen végzett színész érkezik Berlinből: Juliane Baldy az Óz, a nagy varázsló, Alica Weirauch a Büchner-darabban mutatkozik be. 

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Gönczi Gábor – új Fáraó a Józsefben

Nagy Péter

Glee musicalszínpadon is?

admin

West End Live

Nagy Péter

Két vígopera házasság témában

Stern Ágnes

A legenda újraéled – másfél évtized után ismét Magyarországon a Miss Saigon

admin