Hírek, beszámolók

Musicalshow és zenés ősbemutató a Pannon Várszínház idei műsorán

Öt előadással a harmadik évadját kezdi meg a Pannon Várszínház a balatonfüredi Anna Grand Hotelben, a nyitóelőadás Haumann Péter önálló estje lesz október végén. Amint azt Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója pénteki balatonfüredi sajtótájékoztatóján elmondta, Haumann Péter Platón: Szókratész védőbeszéde című, a halál természetét is tárgyaló dialógusából készül önálló estre október 29-én.

November 19-én Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója vendégszerepel Balatonfüreden; ő A gyönyörben nincs középút címet viselő monodrámáját adja elő.

Az évad harmadik előadásaként láthatják a nézők december 10-én az egykori táncdalfesztiválokat megidéző musicalshow-t, amely a 60-as, 70-es, 80-as évek slágereivel az akkori estek műsorkínálatát idézi: a szignált és a műsorvezetők felvezetését, a fesztiválprogram szünetében sorra kerülő TV híradót, esti verset és időjárás-jelentést, majd az eredményhirdetést. A darab szövegét a kor tényei, valóságos híranyaga szolgáltatják, amelyekbe minduntalan beleszövődnek a slágerek sorai.

Molnár Ferenc Játék a kastélyban című vígjátékát 2012. január 28-án láthatja a füredi közönség; ebben az egyik főszerepet a darab rendezője, Vándorfi László alakítja.

Az évadot Cseh Tamás és Bereményi Géza dalaiból összeállított Titkos dalok című ősbemutatóval zárják 2012. március 17-én. A záró előadással a Pannon Várszínház társulata arra vállalkozott, hogy a különböző korszakokban született dalokból egy asszociatív szerkezetű történetet hoz létre, Cseh Tamás emlékére. A helyszínek, figurák a dalok megénekelte tartalmakból, a szövegösszefüggésekből rajzolódnak ki, és a történések is arra az időszakra jellemzőek, amelyben a művész élt és alkotott, a 70-es évektől napjainkig. “Titkosak a dalok, hisz egy időben tiltott vagy éppen tűrt gondolatokból táplálkoztak, és titkosak azért is, mert szövetük finom és érzékeny, titkokkal teli” – írják a darab ismertetőjében. 

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Footloose: Zac Efron visszalépett

admin

Második helyezést ért el a Biebers a Nagy-Szín-Pad tehetségkutatón

Buchmann-Horváth Emese

Rómeó és Júlia közönségtalálkozó: titkok, érdekességek és sok nevetés

Stern Ágnes

Ádámok és Évák Ünnepe a szolnoki Szigligeti Színházban

Bárány Anna

Hotel Menthol előadás az árvízkárosultak javára a Miskolci Nemzeti Színházban

admin