Hírek, beszámolók

Musicalszínészek az X-faktor versenyzői között

Magyarország egyik legnagyobb kereskedelmi csatornáján idén ősszel már a harmadik évadát kezdő tehetségkutató show műsor, az X-faktor indulói között számos a hazai musical életből ismert versenyzőt is felfedezhettünk.

A zenés színjátszás már jól ismert és pályájuk elején álló fiataljai is megmérettették magukat a válogatók során. Olyan ismerős arcok köszöntek vissza ránk a képernyőről, mint Szabó Dávid, Kiss Ernő Zsolt, Mihálka György, Németh Gábor, Borbély Richárd, Ekanem Bálint Emota, Nagy Szilárd, Csóka- Vasass Kinga és Gubik Petra (Like formáció). Tudásukról számot adva szinte mindannyian továbbjutottak a Válogatást követően A Táborba is, azonban A Mentorok házába való bejutás már nem mindenkinek sikerült. Az elmúlt hetekben figyelemmel kísérhettük produkcióikat, s a hétvégén az is kiderült, hogy kik kerültek be az élő show-ba a legjobb 12 közé. A továbbiakban Szabó Dávidnak, és a Like formációban fellépő Gubik Petrának drukkolhatunk.

Szabó Dávid

Az Operettszínház fiatal színészét már gyermekkorában beszippantotta a színpad világa: gyermekszereplőként több musicalben is közreműködött, valamint tagja volt az Operaház Gyermekkórusának is. Kiemelkedő tehetségét bizonyítandó, hogy már tizenöt évesen felvételt nyert a Budapesti Operettszínház Pesti Broadway Stúdiójába, ahol 2004-ben Színész I. képesítést szerzett. Ezt követően a színház Operett Akadémiáját is sikeresen elvégezte.
Színészi pályafutása alatt rengeteg szerepben láthatta a nagyérdemű: West Side Story – Snowboy, Rómeó és Júlia – Mercutio, Lili bárónő – Frédi, Elisabeth – Rudolf, Mária evangéliuma – Gabriel Arkangyal, West Side Story – Baby John, A víg özvegy – Raoul de Saint Brioche, A Csárdáskirálynő – Bóni gróf, Dr. Bőregér – Orlowsky herceg, Oltári srácok – Abraham, Szép nyári nap – Péter, A Bajadér – Szapáry, Szentivánéji álom – Zuboly, Demetrius . Emellett musical- és operett gálák lelkes résztvevője.
Tehetségét a filmvásznon is megcsillogtatta már Esztergályos Károly rendezte Férfiakt és az Örkény Lexikon című filmekben. 2007-ben egy kitüntetéssel is gazdagodott: ő kapta a Budapest Operettszínházban a fiatal felfedezetteknek járó Marsallbot-díjat. 2009-ig a Zserbó együttes oszlopos tagja volt Zsurkán Zsanett és Muhari Tamás mellett.
Dávidot október 13-tól kezdve szombat esténként a TV-képernyőn láthatjuk: az X-faktor élő adásaiban.

Gubik Petra

A békéscsabai Színitanházba járt főiskolára, jelenleg a Békés Megyei Jókai Színház tagja. 2011-ben próbálkozott a Megasztár, illetve a X Faktor című tehetségkutatókban is. Az utóbbiban a mentorházig jutott, de itt kiesett. Énekelt már duettet Dolhai Attilával. Megkapta Mercedes szerepét a Monte Cristo grófja című musical-ben, itt ismerkedett meg Vastag Tamással. Illetve szerepelt a Kiálts a szeretetért! című darabban is, ahol Mary-t játszotta.

Kiss Ernő Zsolt

A Madách Színház fiatal művésze 2005-ben szerzett diplomát a Magyar Táncművészeti Főiskola néptánc-színházi tánc tagozatán. Táncosként közreműködött a Tam Tango és az LGT Táncképek című produkciókban, az Experidance: Ezeregyév című előadásában, valamint Szegeden az István, a király, az Attila és a Veled, Uram! rockopera trilógiában is. 2011-ben részt vett az Eurovíziós Dalfesztiválon is Wolf Kati csapatát erősítve.
Fontosabb színházi munkái: A dzsungel Könyve , Az operaház fantomja, Macskák, Chicago, Isten Pénze, Hegedűs a háztetőn, Volt egyszer egy csapat, Producerek, Édeskettes Hármasban, Vámpírok bálja, József és a színes szélesvásznú álomkabát (Dan), Contact, Spamalot (,Mongol elöljáró I. (Kevin, Béka I., NI lovag, Dalnok II., Sir Gawain), Sakk (Bíró) , Jézus Krisztus Szupersztár, Én, József Attila (Járókelő/Proletár), Mary Poppins (Néleusz/Valentin).

Ekanem Bálint Emota

A Magyar Színház és a József Attila Színház színpadán is megfordult már, de ismerős lehet a Madách Színház Jézus Krisztus szupersztár című darabjából is, ahol egy papot alakít.
Fontosabb színházi munkái: Egy bohém rapszódiája (Ifjú Freddie), Fame-Rent, A hírnév ára,Jézus Krisztus Szupersztár- Pap/Apostol, Szegény gazdagok (Öreg betyár), Tom Sawyer és Huckleberry Finn kalandjai (Jim,néger rabszolga)
 

Borbély Richárd

Gór Nagy Mária szini tanodájában tanult. A Madách Színház pályakezdő színészeként a Jézus Krisztus Szupersztár című rockoperában az egyik főpap szerepében láthatjuk. Rendszeresen jár külföldre koncertezni, főleg Németországba. Az országban 3 elismert énektanárhoz járt, Oláh Sándorhoz és V. Molnár Judithoz, jelenleg pedig Kővári Judit tanítványa. 17 évesen félprofi társulattal megkapta a Jézus Krisztus Szupersztár címszerepét, emellett mozgás színházban is dolgozott.
Fontosabb színházi munkái: Jézus Krisztus Szupersztár – Pap/Apostol, A dzsungel könyve – Éhfarkas/Férfi/Majom.

Németh Gábor

A Madách Musical Műhely növendékeként végzett Bencze Ilona, Dunai Tamás és Hűvösvölgyi Ildikó tanítványaként. Jelenleg a Madách Színház tagja.
Fontosabb szerepei: Spamalot – Mongol elöljáró, József és a színes szélesvásznú álomkabát – Levi/Pék, Jézus Krisztus Szupersztár – Simon, Én, József Attila – Vasutas / Proletár, Mary Poppins – Robertson Ay.

Nagy Szilárd

2007-ben A Társulat televíziós tehetségkutató showműsor döntőjének legfiatalabb férfi versenyzője, korábban kisvárdai Doktorock Társulat tagja. A jubileumi István, a király előadásban a magyar urak egyikét, Surt alakította.

Csóka-Vasass Kinga

Igen korán, 6 évesen kezdett énekelni. Zongorázott 10 évig, folyamatos szólistája volt az általános iskolás kórusnak. Szakmai életét az Aranytíz Musical Stúdióban, és a Theátrum Színiakadémián kezdte. 2002-ben musical-énekesi működési engedélyt nyert a Dal-Via-Dal énekversenyen. Ugyanebben az évben került a Jazz And More (akkoriban még Swinging Bach Singers) énekegyüttesbe, ahol 9 évig a kórus szólistájaként vett részt számos fellépésen, Halkovics Ágnes vezetésével. 2003-ban a Jekyll és Hyde című musicalban kezdett dolgozni, innen került később a Vámpírok bálja produkcióba, majd a Madách Színház színpadára. 2011 novemberében Kecskés Tímeával és Stróbel Dórával megalakították a Múzsák énekegyüttest. 2011. December 17-én volt
a bemutatkozó koncertjük a Komédium színpadán.
Fontosabb színházi munkái: Jekyll és Hyde – Nancy, Vámpírok bálja – Rebbecca, Sakk – Riporter, Jézus Krisztus Szupersztár.

Mihálka György

A Békéscsabai Evangélikus Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskolában érettségizett. Érettségi után felvették az Operettszínház által működtetett Pesti Broadway Stúdióba. Öt évig tagja volt a Csabai Színistúdiónak. Két évig a Békéscsabai Bartók Béla Zenei Szakközépiskola magánének szakán tanult. Kétszer választották az év férfi énekesének a Scherzo fesztiválon. Ugyanitt második helyezést ért el egyéni indulóként. 2005-ben részt vett Miklós Tibor Kiálts a szeretetért című rockoperájában. 2008-ban debütált a Vámpírok bálja című produkciójában, Alfred szerepében.
Fontosabb színházi munkái: Jekyll és Hyde – Mike, Pap, Sakk – Viigand, Erdei kalamajka – Pirmócs, Tavaszébredés – Moritz, Vámpírok bálja – Alfréd.

 

Egy kis ízelítő A Mentorok házába jutottak produkcióiból:

Gubik Petra, Molnár Szulita, Barnicskó Valéria – Adele egyveleg

Szabó Dávid – Breakeven

Kiss Ernő Zsolt – Könnyű álmot hozzon az éj

Ekanem Bálint Emota – Long train running

Nagy Szilárd – What do you want from me 

József Krisztina

Kapcsolódó tartalmak

Mire nevel a musical?

Sándor Petra

Interjú Bencze Ilonával

Imre

Egy kis éji zene – Keszthelyi Nyári Játékok

Kiss Brigitta

Angol mozikban a Monty Python oratórium

admin

A nyomorultak – Szegedi Szabadtéri Játékok

Buchmann-Horváth Emese