Hírek, beszámolók

Műsorváltozás a Vígben – Plusz egy alkalommal látható a Popfesztivál 40

A Vígszínházban november 20-án a Pesten születtem koncert helyett a Popfesztivál 40 című előadást játssza a társulat, 21-én pedig a Monokli helyett Vénusz nercben előadást nézhetik meg a Pesti Színházban.

Most könnyen elkerülhetik a sorban állást, akik a bemutató óta próbálnak jegyet szerezni Presser-Adamis legendás musicaljére.

A Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról 40 éves születésnapjára készült előadás igazi kortörténeti performansz, amely vetítésekkel, archív felvételek bejátszásával idézi meg az ősbemutató és a Popfesztivál európai turnéinak időszakát. Eszenyi Enikő rendezése, Horváth Csaba koreográfiája és Paczolay Béla videói együttes, átütő erővel mossák össze a múltat és jelent: mai fiatalok szemén keresztül elevenednek meg Déry Tibor írásának fontos jelenetei és szereplői, és az 1969-es altamonti fesztivál eseményei. A társulat fiatal művészei mellett az eredeti szereposztásból Almási Éva és Tahi Tóth László is a színpadra lép. Mellettük Telekes Péter, Balázsovits Edit, Bata Éva, Mészáros Máté, Péter Kata, Molnár Áron, Lajos András, Józan László és Géczi Zoltán látható a főbb szerepekben.

Kapcsolódó tartalmak

Budapesti nyári Fesztivál 2013

Sándor Petra

A Budapest Klezmer Band közreműködésével mutatják be Belgrádban a Hegedűs a háztetőn című musicalt

Volf Anna

Nem a Messiás – ismét látható a Monty Python oratóriuma

Volf Anna

Cigányszerelem próba rendhagyó vendégekkel

Tóth Barbara

Ma van a Színházak éjszakája

Volf Anna