Belföld Hírek, beszámolók

Műtárgyak kerülnek a Budapesti Operettszínház művészeinek birtokába – Elkészültek a Honthy-díjak

A Budapesti Operettszínház az idei évadot társulati díjak átadásával zárja. A Magyar Villamos Művek Zrt. és az Ernst Galéria támogatásával nyolc kategóriában ismerik el a színészek, dolgozók teljesítményét.

Az elismeréssel járó műtárgyakat az Ernst Galéria két tulajdonosa Eleni Korani, és Ernst Wastl tervezte és készítette. Galériájuk célkitűzése a magyar képzőművészet népszerűsítése és elismertetése a világban, nevükhöz kapcsolható számos híres magyar festmény gyűjteményekbe kerülése. Eleni Korani  az elmúlt években a teátrum tiszteletbeli nagykövete címet is elnyerte, hiszen rendkívül sokat tett a színház népszerűsítéséért, így adta magát a helyzet, hogy az újra gondolt évad díjak tárgyi megvalósítására a házaspárt kéri fel a színház vezetősége.

Olyan szobrot szerettem volna, amelyet rang elismeréséként megkapni. Egy maszkot, amely egy női fejet ábrázol., hiszen az operettek központi figurája mindig a primadonna A tervezett tárgyat olyan stílusjegyekkel szerettem volna felruházni, amely az 1920-30’-as évekbe repítenek vissza bennünket, a világhírű magyar operettek virágkorába. Kedvenc stílusirányzatom az art deco volt segítségemre, hiszen az akkor készült műtárgyak képviselik mindazt, amely számomra maga a művészet. Egy elegáns, modern, de egyben merész, időtlen alkotást szerettem volna megtestesíteni. A maszk néhány vonal tökéletes összhangjából épül fel, így lett egy egyszerű, de karizmatikus műtárgy. A rézből elkészült plasztikát, a férjem Ernst tervezte. A két hónap alatt, rohamléptekben elkészült kvalitásos egyedi műtárgy nagyon sok ember áldozatos munkájával készülhetett el.  Örülök, hogy sikerült a Budapesti Operettszínházzal közös értéket teremtenünk. Az Ernst Galéria és személyes filozófiánk szerint is, a művészet kell, hogy mindannyiunkhoz szóljon. Én ezt találtam meg az operettek és a musicalek világában, és ezt képviseljük azokkal a festményekkel és tárgyakkal, melyek nálunk a galériában láthatók.” mondta Eleni Korani.

A Honthy-díjakat vasárnap este adják át a Budapesti Operettszínházban.

Kapcsolódó tartalmak

A legtöbbet játszott Broadway-előadások listája 2011

Volf Anna

József extra – május 14.

Schmidt Barbara

Isten pénze – Interjú Szabó P. Szilveszterrel

Sándor Petra

Catherine Zeta-Jones musical-szerepben

admin

Kerry Ellis újra Londonban

admin