Hírek, beszámolók

Nagy sikerrel debütált a Nemzeti Színházban a Somnakaj

A ,,gypsy-musical“, miután az ország számos pontján, telt ház előtt és óriási sikerrel játszották, bemutatkozhatott a Nemzeti Színház színpadán is.

A Müller Péter Sziámi által színpadra alkamazott és Szirtes Edina Mókus és Kovács Antal által zeneileg összefogott produkcióról viszonylag kevesett lehetett hallani, pedig a 2014-es MÜPA-beli bemutatója óta, ahol megfordult az előadás, csak a legmagasabb szintű jelzőkkel illették akik látták.

A többszöri átalakuláson átment darab először, de remélhetőleg nem utoljára kapott helyet a Nemzeti Színházban. A címszerepben ezúttal Trokán Annát láthatta a közönség.

Az állandó szereplők közül most is elkápráztatta a közönséget Falusi Mariann, Oláh Gergő, Kovács Antal, Balogh Lajos és Kathy Horváth Lajos. Szakcsi Lakatos Béla sajnos betegsége miatt nem tudott ott lenni a Nemzeti színpadán, de zenéi és szellemisége ezúttal is nagyban hozzájárult az előadás sikeréhez.

Oláh Gergő számára nagy öröm volt, hogy egykori mentora, Geszti Péter is a helyszínen tekintette meg az előadást.

Tintér Gabriella, Dobi Matild, Szilvási István és a többi énekes nemcsak a kórusban, hanem a saját dalaikban is számot adott kivételes énektudásáról. A Duna Művészegyüttes táncosai profi tánctudásukkal és a kivételes koreográfiáknak, illetve a nagylétszámú zenekarnak köszönhetően egy sordó lendületű, minden magas művészi igényt kielégítő előadást láthatott a Nemzeti Színházat dugig megtöltő közönség.

Stromajer Andrea producer, aki eddig is mindent megtett, hogy a állandó játszóhelyet találjon a produkciónak, nagyon bizakodó, hogy törekvései végre révbeérnek.

Az előadást legközelebb július 29-én, a Szarvasi Vizi Színházban láthatja a negyérdemű.

 

Forrás: Nemzeti Színház

Kapcsolódó tartalmak

Gladiátor – giga musical próba a Papp László Sportarénában

Czitrovszky Balázs

Spring Awakening – európai premier

admin

XVI. Keszthelyi Nyári Játékok – Sztárforgatag a Balaton parton

Buchmann-Horváth Emese

Tavaszébredés sajtótájékoztató

admin

Tavaszébredés – Beszélgetés Bajcsay Máriával

Vincze Dániel