Hírek, beszámolók

Náray Erika önálló koncertje a Müpában

Augusztus 28-án a Művészetek Palotájában „Magyar hangja Náray Erika” címmel ad önálló koncertet a művésznő.

Náray Erika – az ország egyik legkeresettebb szinkronhangja – önálló koncerttel zárja a nyarat. Az est folyamán örökzöld és jól ismert amerikai dalok hangzanak el, többek között a Singing in the rain, vagy éppen Michael Bublé Lost című száma, melyet magyar szöveggel Bereczki Zoltántól ismert meg a közönség. Az eredetileg angol nyelvű szerzeményeket Náray Erika saját szövegével, magyar nyelven hallhatják majd a nézők és a tökéletes hangzáshoz egy nyolctagú big band kíséri majd őt. A színésznő izgatottan készül a koncertre, ahol a Náray Tamás által tervezett ruhákban lép majd színpadra.

“Igazi kihívás számomra, hogy saját szöveggel visszük közönség elé a kedvenc külföldi dalaimat. Rengeteget dolgoztam azon, hogy a szövegek tényleg az én egyéniségemet tükrözzék úgy, hogy közben nem veszítik el a mondanivalójukat. Lesz egy meglepetés sztárvendégem is, de az ő kilétét egyelőre nem szeretném felfedni” – mesélte az estről Náray Erika.

A koncertből nagylemez készül és tervben van egy országos turné is.

A népszerű énekes-színésznő pályája Egerben indult, ahol nyolc évig csellózott. Szentesen a gimnázium híres irodalmi-drámai tagozatán osztály-, illetve iskolatársa volt Alföldi Róbert, Börcsök Enikő, Szekeres Adrien, Zséda, Nyári Krisztián, Ternyák Zoltán. Budapesten, a Színház- és Filmművészeti Egyetem prózai színész szakán, Szinetár Miklós osztályában végzett. Hat évvel később már a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola dzsessz tanszakán diplomázott énekesnőként, és többé nem is vált el számára egymástól a színművészet és a zene.

Az Operettszínházban eltöltött kilenc éve alatt több platina- és aranylemezt gyűjtött be olyan sikerprodukciókban való közreműködéseivel, mint a Rómeó és Júlia, a Mozart! vagy a Szép nyári nap. Eddigi két saját CD-je közül az első, 2006-os albumon még csak feldolgozások szerepeltek, a második, öt évvel később napvilágot látott korongon már csak saját dalok kaptak helyet. A Női dolgok című lemez különlegessége, hogy azon nemcsak dalszerzőként, hanem szövegíróként is debütált. Koncertjét a New Orleans Swing 2015 nyitónapján mérföldkő jelentőségűnek tartja pályáján.

Kitűnő zenészpartnereivel igazán egyedivé varázsolják az augusztus végi estét, hiszen a dalok kivétel nélkül világslágerek, és nemcsak  magas színvonalon, de egytől egyig magyarul fognak szólni a főszereplő saját dalszövegeivel. Ezért lett a koncert címe: „Magyar hangja: Náray Erika”.

 

Forrás: szinhaz.hu

Kapcsolódó tartalmak

A magyar musical napja először a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Volf Anna

Orient – A Békéscsabai Jókai Színház előadása a Nemzeti Színházban

Buchmann-Horváth Emese

Kiállítják az Oroszlánkirály jelmezeit

admin

Tündöklő csillagok – ünnepi gálakoncert

Buchmann-Horváth Emese

Tavaszébredés – Beszélgetés Vágó Zsuzsival

Vincze Dániel