Hírek, beszámolók

„NEM CSAK A HÚSZÉVESEKÉ A VILÁG” – Koncert Szenes Iván emlékére

Ingyenes rendezvénnyel emlékeznek szeptember 7-én minden idők leggyakrabban játszott  magyar szerzőjére.<--break->” src=”/sites/all/modules/wysiwyg/plugins/break/images/spacer.gif” title=”<--break-->“><!--break--></p>
<p style=Negyedszer kerül megrendezésre szeptember 7-én, vasárnap 18.30-kor a Rezső téren az immár józsefvárosi hagyománnyá, vált nagy sikerű Szenes Iván Emlékkoncert. A koncert helyszíne az a józsefvárosi tér, ahol a legtöbb magyar sláger született, hisz itt élt és alkotott Szenes Iván egész életében, és itt alkotott már édesapja, Szenes Andor is, a 30-as évek népszerű dalköltője, Kálmán Imrével és Lehár Ferenccel, akinek nevéhez fűződik az Ott fogsz majd sírni, a Ma önről álmodtam megint vagy a legendás Művészhimnusz.

Szenes Iván minden idők leggyakrabban játszott magyar szerzője, megszámlálhatatlan sláger, több mint 100 zenés színdarab, tucatnyi film, tévéjáték, operett fűződik a nevéhez. Olyan örökzöldek szerzője, mint a Kislány a zongoránál, Én édes Piroskám, Szeretni bolondulásig, Tölcsért csinálok a kezemből, Jamaikai trombitás, Nem vagyok én apáca, Nehéz a boldogságtól búcsút venni, Okosabban kéne élni, és még sorolhatnánk.

Szenes Ivánt túlélték a dalai, de a slágerek halhatatlanná tették őt magát is, ezt jelképezi a Szenes Iván Művészeti Díj, amit idén is a koncerten ad át Dr. Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere, és az első Szenes Iván díjas Wolf Kati, akinek szintén Szenes dallal, a Hipp-hopp, jön Vuk-kal indult a karrierje. A női előadóknak járó Kornay Marianne díjnak is lesz győztese, és új díj is odaítélésre kerül: a Szenes Iván Sláger Díj, amely mindig az adott év legjobb Szenes sláger feldolgozásért jár. “A könnyű műfaj nem mindig könnyű.” szól a díj szlogenje.

A két műsorvezető, Bodrogi Gyula és Szenes Andrea vezette hiteles kalandozások a dalok háttértörténeteiben teszik különlegessé ezt a nagyszabású zenés ünnepet. Szenes Andrea a slágerek között született meg, ő maga pedig ott volt a slágerek születésénél, sőt idén először dalszerzőként is debütál. Bodrogi Gyula pedig Szenes Iván legrégebbi és legjobb barátja a szakmában.

 

Nem csak a húszéveseké a világ

2014.09.07. 18.30, Rezső tér (esőnap 09.14.)

Fellépők: Aradszky László, Koós János, Bodrogi Gyula, Voith Ági, Kocsis Tibor, Dolly , Wolf Kati , Tabáni István, Kerényi Miklós Máté, , Rakonczai Imre, Oláh Gergő, Nyári Edit, Gömöri András Máté, Postás Józsi, Zalatnay Cini, Mészáros János Elek és az Apostol együttes.

Kapcsolódó tartalmak

Anna Karenina Veszprémben?

admin

Rebecca – Interjú Béres Attila rendezővel

oldadmin

Musical nyerte az idei Pulitzer-díjat

admin

Öt előadás kerül le ma a Broadway-n

admin

A tánc világnapja 2012

Volf Anna