Hírek, beszámolók

Nem mindennapi gyermeknapi ajándék a II. Kerület Önkormányzatától

A II. Kerületi Önkormányzat jótékonysági gesztusa már hagyománnyá vált: évről-évre nehéz sorsú gyermekek napját teszik emlékezetessé Gyereknap alkalmából különböző programokkal. 2013. május 28-án újabb 28 rászoruló gyermeket örvendeztetnek meg egy színes programsorozattal.

Az előző évek folyamán a II. Kerületi Önkormányzat a Baptista Szeretetszolgálattal karöltve vendégelte meg a hátrányos helyzetű gyermekeket, akik az együttműködés keretében az Állatkertbe, illetve a Fővárosi Nagycirkusz egyik produkciójára látogathattak el. Most azonban a kerület polgármesterének, Dr. Láng Zsoltnak a kezdeményezésére a városrész önálló szervezésében új program várja az idén a kerületi Családsegítő Központ munkatársai által kiválasztott 28 gyermeket: a méltán népszerű Fővárosi Állat- és Növénykert mellett ugyanis a Budapesti Operettszínházba is ellátogatnak majd, ahol az Erdei kalamajka című zenés játékot tekinthetik meg.

A programok kiválasztásában fontos szerepet játszott azok sokszínűsége, hisz a gyermekek helyzetükből adódóan nem, vagy csak nehezen jutnak el az Állatkertbe, illetve színházi előadásokra. A Budapesti Operettszínház színművésze, Németh Attila által írt mesemusicalt, az Erdei Kalamajkát megelőzte jó híre. “Sok jót hallottunk a darabról. Ráadásul, egy szélesebb korcsoportnak szól, és a május végi időpont is épp megfelelő volt” – árulta el a kerület polgármestere, Dr. Láng Zsolt. – „Reméljük, a gyermekek jól fogják magukat érezni és szép élményekkel térnek majd haza a nap végén!”

Kapcsolódó tartalmak

Új arcok a Mi utcánkban

admin

Szabó Magda kiállítás és 250. Abigél előadás az Operettszínházban az írónő születésnapján

Buchmann-Horváth Emese

Kristin Chenoweth az American Idolban

admin

Édeskettes hármasban – újabb musical Miskolcon

halasi.vivien

Ötéves az Avenue Q

admin