Hírek, beszámolók

Nemzetközi vámpírtalálkozó magyarosan

Végy egy tucat magyar vámpírt, még több magyar kultúrterméket (lásd kolbász, pálinka, töltött káposzta), s mindezt  oszd meg a sógorokkal is. Lássuk, hogy mi sült ki ebből a főzőcskéből, avagy hogyan táncolt az osztrák vámpír magyar muzsikaszóra!

A címben foglalt szókapcsolat akár egy ételkülönlegességet is takarhatna, s nem  is járunk olyan messze az igazságtól. 2010. január 6-án létrejött ugyanis egy igazi kuriózum, egy Vámpír Monarchia, kicsiny országunk fővárosának szívében, a Pesti Magyar Színházban. A PS Produkció fogta, és összegyúrta a sikeres recept összetevőit: végy egy tucat magyar vámpírt, még több magyar kultúrterméket (lásd kolbász, pálinka, töltött káposzta), s mindezt  oszd meg a sógorokkal is. Lássuk, hogy mi sült ki ebből a főzőcskéből, avagy hogyan táncolt az osztrák vámpír magyar muzsikaszóra!
 
Az egész kezdeményezés egy kósza ötletként indult, melynek célja nemessé fejlődött: a zene, a Vámpírok bálja musical kapcsán létrehozni egy nemzetközi „vámpír” csapatot. A szervezők az első lépcsőfokot máris megugrották, hiszen megismertették egymással a produkció bécsi és budapesti előadásának stábját, szereplőit.

Az osztrák előadás Európa több országából származó szereplőgárdája délután érkezett meg Budapestre, majd városnézés következett, s este természetesen mi mást nézhettek volna meg a vendégek, mint egy magyar Vámpírok bálja előadást. A szereplőkön érződött, s ők maguk is elmondták, hogy nagyon oda akarták tenni magukat, szerettek volna bizonyítani a kollégáknak, s természetesen le szerették volna nyűgözni a közönséget is. Mindkettőt sikeresen teljesítették.

Miután a vastaps elhalt, s a legtöbb néző hazaindult, akkor kezdődött csak az igazi móka az összesereglett vámpírok számára. A rendezők néptánccal, autentikus magyar ételekkel és italokkal vendégelték meg a bécsi csapatot. A mulatozás közepette még ad hoc néptánc oktatáson is részt vehettek a meghívottak. A hangulat tehát fergeteges volt, s minden bizonnyal lesz még ennek a rendezvénysorozatnak – mai divatos kifejezéssel élve csapatépítő tréningnek – folytatása.

Az eseményről készült képgalériánkat itt megtekinthetitek, s hamarosan egy videós beszámolóval is jelentkezünk, melyben a főbb szereplőket, szervezőket szólaltatjuk meg az esemény kapcsán.

Egészségünkre!

Kapcsolódó tartalmak

A nyomorultak (Margitszigeti Szabadtéri Színpad)

Schmidt Barbara

Glee: Jonathan Groff is csatlakozik

admin

Nyavalyások

Vincze Dániel

Elkészült a Pesti Broadway Fesztivál idei programja

Krista Adrienn

Producerek utoljára a Madáchban

oldadmin