Hírek, beszámolók

Szép nyári nap – Neoton musical az Operettben

A hetvenes-nyolcvanas-kilencvenes évek sikerzenekara, a Neoton dalai nagyszerű alapul szolgálnak a Budapesti Operettszínház és a Pentaton közös nyári premierjéhez: Szép nyári nap – a Neoton musical 2009. július 15-étől a Pesti Broadway-n! 

Kétszázhúsz felett, Santa Maria, Don Quijote, Pago Pago, Ha szombat este táncol, Tini-dal, Holnap hajnalig, Vándorének.
Ugye mindenkinek ismerősek ezek a slágerek? A hetvenes-nyolcvanas-kilencvenes évek sikerzenekara, a Neoton dalairól van szó, melyek nagyszerű alapul szolgálnak a Budapesti Operettszínház és a Pentaton közös nyári premierjéhez: Szép nyári nap – a Neoton musical 2009. július 15-étől a Pesti Broadway-n!

Igazi bulira készülnek a musical szereplői, akik a hetvenes évek egy forró júliusi napján “önkéntesen” utaznak a jugoszláv határnál lévő Bácsszentmáriára, építőtáborba. Persze, korán kelnek, sőt még reggeli torna is van, meg munka a paradicsom-feldolgozóban, de leginkább szórakozni akarnak, táncolni-énekelni, egymást ugratni, s megtalálni a szerelmet… A tábor vezetője, Tóth Antal, s helyettese, Panni néni, az orosztanárnő, ébren figyeli őket. Utóbbi nehéz helyzetbe kerül, mert lánya beleszeret a frissen érettségizett, szociológusnak készülő Varga Péterbe, akinek édesapja ’56 után disszidált, s aki maga is renitens fiatalnak tűnik…

Ám az építőtábor többi lakója drukkol a párnak, hisz’ az összes pesti tinédzser egyet akar: egy emlékezetes nyarat! Összevesznek, kibékülnek, szerelmesek lesznek, de legfőképp énekelnek és táncolnak a máig népszerű Neoton slágerekre.
A Szép nyári nap, húsz évvel a rendszerváltozás után, közelmúltunkban nosztalgiázik, s mindemellett egy igazi forró retrobuli!

A történetet Böhm György és Korcsmáros György írta, a dalokat természetesen a Neoton szerzőtriója Pásztor László – Jakab György – Hatvani Emese neve fémjelzi, a dramaturg és a művészeti vezető: KERO, a koreográfus a friss Harangozó-díjas Duda Éva, a rendező az Abigél sikerét is jegyző fiatal Somogyi Szilárd.

Főbb szerepekben:

Csengeri Ottília – Csepregi Éva – Csonka András – Dézsy Szabó Gábor – Faragó András – Kerényi Miklós Máté – Náray Erika – Peller Anna – Szabó Dávid – Szerényi László – Szulák Andrea – Sz. Nagy Ildikó – Vágó Bernadett – Vágó Zsuzsi

A Budapesti Operettszínház és a Pentaton közös nagy nyári premierjére 2009. július 15-én kerül sor, a produkció 15 alkalommal tekinthető meg júliusban és augusztus elején.

Kapcsolódó tartalmak

Ma mutatkozik be a Billy Elliot a Broadway-n

admin

Fotópályázatot hirdet a Centrál Színház

Vincze Dániel

10 éves a Rómeó és Júlia

Liga Mihály

Nyílt meghallgatást tartanak a német Tavaszébredésre

admin

Megkezdődött a Szegedi Szabadtéri Játékok 2009. évi jegyértékesítése

admin