Hírek, beszámolók

Nyári előadások a székesfehérvári Vörösmarty Színházban

Nyári előadásokkal várja a közönséget a székesfehérvári Vörösmarty Színház júliusban, a darabokat a kőszínházban és a Pelikán Udvarban mutatják be.

Az eseménysorozatot beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón az évadban megbízott igazgatóként dolgozó Quintus Konrád elmondta, hogy két helyszínen három produkcióval készülnek. Ezek közül kiemelkedik Szurdi Miklós rendezésében A dzsungel könyve, amelyet július 12-én és 13-án mutatnak be a kőszínházban. Hangsúlyozta, hogy a két főszereplő megtalálásához válogatót szerveztek, amelyre kétszázan jelentkeztek. Szurdi Miklós kiemelte: a háromnapos válogatón sok jól éneklő fiatal színész közül választották ki a legalkalmasabbakat. Ezek alapján Tuna szerepében Dézsi Éva Darinka és Gárdonyi Fanni, míg Maugliként Horváth Gyula Antal és Eszes Szabolcs lesz látható.

A másik két előadás a Pelikán Udvarban lesz. Egressy Zoltán Portugál című tragikomédiáját július 20-án és 21-én, míg Csikós Attila Két összeillő ember című zenés játékát július 24-én és 25-én tekinthetik meg a nézők. Utóbbi Telihay Péter rendezésében Domján Edit és Szécsi Pál szenvedélyekkel teli szerelmét mutatja be Váradi Eszter Sára és Keller János főszereplésével.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Az István, a király rockoperával kezdi az évadot a békéscsabai Jókai Színház

Volf Anna

Rekordévet zártak a Broadway és a West End színházai

admin

Rebecca – Interjú Szabó P. Szilveszterrel

oldadmin

Rómeó és Júlia 500. előadás

Liga Mihály

A víg özvegy (Bordás – Dolhai)

Buchmann-Horváth Emese