Hírek, beszámolók

Nyári előadások a székesfehérvári Vörösmarty Színházban

Nyári előadásokkal várja a közönséget a székesfehérvári Vörösmarty Színház júliusban, a darabokat a kőszínházban és a Pelikán Udvarban mutatják be.

Az eseménysorozatot beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón az évadban megbízott igazgatóként dolgozó Quintus Konrád elmondta, hogy két helyszínen három produkcióval készülnek. Ezek közül kiemelkedik Szurdi Miklós rendezésében A dzsungel könyve, amelyet július 12-én és 13-án mutatnak be a kőszínházban. Hangsúlyozta, hogy a két főszereplő megtalálásához válogatót szerveztek, amelyre kétszázan jelentkeztek. Szurdi Miklós kiemelte: a háromnapos válogatón sok jól éneklő fiatal színész közül választották ki a legalkalmasabbakat. Ezek alapján Tuna szerepében Dézsi Éva Darinka és Gárdonyi Fanni, míg Maugliként Horváth Gyula Antal és Eszes Szabolcs lesz látható.

A másik két előadás a Pelikán Udvarban lesz. Egressy Zoltán Portugál című tragikomédiáját július 20-án és 21-én, míg Csikós Attila Két összeillő ember című zenés játékát július 24-én és 25-én tekinthetik meg a nézők. Utóbbi Telihay Péter rendezésében Domján Edit és Szécsi Pál szenvedélyekkel teli szerelmét mutatja be Váradi Eszter Sára és Keller János főszereplésével.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Győri Nemzeti Színház: Apácák és Jekyll&Hyde bemutató a következő évadban

Volf Anna

Musical készül az Állatfarmból

admin

Ian Gillan Budapesten ad koncertet

Vincze Dániel

„Aputestek" a Tháliában

Buchmann-Horváth Emese

Nyolc nagyszínházi bemutató lesz a jövő évadban Székesfehérváron

Volf Anna