Hírek, beszámolók

NYAVALYÁSOK – Új magyar musical!

Új musical aloldal a Viva la Musicalen!

Hét fiatal színész ad hangot a Nyavalyások című új magyar musical (avagy ‘zenés kórkép’) hét szereplőjének. Marie, Desiree, Freder, Irene, Petrell, Lucy és Marion április 3-tól vár Benneteket a Nyugati Teátrum nagyszínpadán. A Nyavalyások egy sztori egymással kavaró, az életüket többé vagy kevésbé eltoló fiatalokról. De nem csak fiataloknak. Félelem a pályakezdéstől és a nagybetűsbe lépéstől, homoszexualitás, alkohol és kábítószer – a ma huszonéveseinek gyötrődései. Desiree szerelmes Marie-ba, aki Desiree-re cseréli Petrellt, aki lelép Irene-vel, aki Desiree-t gyűlöli, aki korábban Fredert dobta, aki bosszúból felcsípi Lucyt. A humortól korántsem mentes kavarás és a mindent elégető szenvedély végül tragédiához vezet. A Nyavalyások a fejre és a szívre ható tömény SZÓRAKOZTATÁS.
 
 

Kis színháztörténet, mielőtt fejest ugranánk egy mocsokságokkal teli, mégis hétköznapi alvilágba: az osztrák-német Ferdinand Bruckner 1926-ban írta Halálos ifjúság (Krankheit der Jugend) című drámáját, amelyet az 1932-es magyarországi ősbemutatót követően betiltott a budapesti főkapitány. A nyolcvan éve írt dráma ma is figyelemreméltó bátorsággal beszél az élet kapujában álló generáció önemésztéséről. A hősök egy része orvostanhallgató, akik éppen önmagukat képtelenek meggyógyítani. Mindannyian fordítanak a sorsukon: ki a reményteljes jövő, ki a végzet irányába indul. A Nyavalyások egy előadásnyira duzzasztott bizarr jövőkép, amiben bármi (még a jó is) megtörténhet.

 
 

A fekete humorral és szenvedéllyel átszőtt darabot az ARTBAL és a Papírhold Produkció friss, minden ízében huszonegyedik századi színpadi műként, musicalként mutatja be. A zene egy fiatal zeneszerző (Scheck Ádám), a szöveg két ifjú költő (Babiczky Tibor és Simon Márton) munkája. Többek között a Kaposvári Egyetem és a Színház- és Filmművészeti Egyetem nemrég végzett hallgatói adnak hangot a hét szereplőnek. A zene a harmincas évek kabarésanzonjait és a karcosan lírai rockot ötvözi, és élőben fog megszólalni. A Nyavalyások egy sztori egymással kavaró, az életüket többé vagy kevésbé eltoló fiatalokról. De nem csak fiataloknak. Szappanopera (‘szappanmusical’) költészettel, lelki sivárság színes megoldásokkal, (élet)ösztönök halállal, itt mindenki kedvére szórakozhat, vagy nézhet tükörbe.
 

Az ARTBAL és a PAPÍRHOLD bemutatja:

Scheck-Bruckner-Babiczky-Simon

NYAVALYÁSOK

Musical

Ferdinand Bruckner Halálos ifjúság című drámája nyomán

Ősbemutató: 2009. április 3. Nyugati Teátrum

 

Zene: Scheck Ádám

Szöveg: Babiczky Tibor és Simon Márton

Koreográfus: Klingler Kata

Látványtervező: Bosznay Ákos

Szereplők: Csiba Eszter, Gombai-Nagy András, Hegedűs Barbara, Klingler Kata, O. Szabó Soma, Stróbel Dóra, Szik Juliska
Rendező: Halász Glória

 

A microsite az Exclusive rovatból vagy a következő link bemásolásával  is elérhető:

http://www.vivalamusical.com/extra/nyavalyasok/

Kapcsolódó tartalmak

Zenés hétvége a Városmajorban

Volf Anna

Stohl András és Szabó Győző a Centrál Színházban – a 2010/11-es évad tervei

admin

Bemutatták a Pókembert a Broadway-n (videóval)

Volf Anna

Spring Awakening – már árulják a londoni előadás jegyeit

admin

MŰSORVÁLTOZÁS

admin