Hírek, beszámolók

Nyilas Misi kerestetik gála Békéscsabán

Október 31-én a Békéscsabai Jókai Színház Légy jó mindhalálig produkciójához válogattak gyerekszereplőket.

A Békéscsabai Jókai Színház felhívását követően a teátrum stábja végigjárta a megyét, és meghallgatta azt a 144 gyereket, akik benne szerettek volna lenni a Jókai Színház januári bemutatójában. A kiválasztott gyerekek görkorcsolyázva érkeztek a szombati Nyilas Misi kerestetik gálára és elénekelték a Télen a legjobb a jégen című dalt az előadásból. Nagy Erika (aki 1992-ben a gazdasszony szerepét játszotta az előadásban, most pedig Doroghynét alakítja majd) és a januártól Nagy úr szerepébe bújó Ragány Misa műsorvezetőként gondoskodtak róla, hogy a szereplőválogatás döntője egyben a darab ünnepe is legyen.

A zsűriben helyet foglaltak a részválogatók szakemberei: Bartus Gyula színművész, Galambos Hajnalka énekművész, korrepetitor, Seregi Zoltán megbízott igazgató, rendező és Topolánszky Tamás koreográfus, illetve összeállt egy ítész csapat az egykori előadás szereplőiből is, melyet Dariday Róbert, Géczi József, Sánta László, Tihanyi Tóth Csaba és Vikidál Gyula alkotott. Ők mindannyian szerepeltek a 23 évvel ezelőtti Légy jó mindhaláligban, mely rendkívül sikeres szériát futott a békéscsabai színházban. A gálán jelen voltak az 1992-es verzióból még Hodu József, Mészáros Mihály, Tomanek Gábor, Locskai Andrea, Vári János és Besztercey Attila, valamint a készülő bemutató szereplői is.

Fotó: A-Team/Ignácz Bence

A lehetséges három Nyilas Misi, Kozák Ádám, Uhrin Andor és Bolla Márton első feladatként a „lottószámos monológot”, majd a Doroghy Sanyika-jelöltekkel egyéb jeleneteket adtak elő a darabból. Harmadik feladatként A felnőttek már tudják című dal szövegét kellett felosztva elmondaniuk, majd népdalokat énekeltek. Végül Az élet szép című dal hangzott el a gyerekektől.

Az egykori Nyilas Misi, Sánta László elénekelte a Kisfiú című dalt a musicalből, Vikidál Gyula pedig Pósalaky úr dalát adta elő, ami olyan jól sikerült, hogy Seregi Zoltán nyilvánosan le is szerződtette a szerepre. Amíg a zsűri a döntést vitatta meg, Ragány Misa és Nagy Erika is előadott egy-egy dalt a musicalből.

A direktor végül a közönség tagjait is segítségül hívta, hogy voksoljanak a gyerekekre. Végül mivel a zsűri képtelen volt dönteni és a közönségszavazatokat is szinte egyenlő mértékben kapták a Nyilas Misi-jelöltek, a szakmai bizottság úgy döntött, mind a három kisfiúnak megadja a lehetőséget, és elkezdhetik a próbákat a Jókai Színházban. A döntőn résztvevő összes gyerek jól teljesített, és így bekerült az előadásba. A pontos szereposztás később dől el.

Forrás: Békéscsabai Jókai Színház

Kapcsolódó tartalmak

Hírek röviden

admin

High School Musical London Premier

Nagy Péter

A zene világnapja – Memory

admin

Rövidhírek, 2014. augusztus

Volf Anna

Judi Dench egy iskolai Sondheim-előadásban szerepel

Volf Anna