Hírek, beszámolók

Nyílt kulisszák hónapja a József Attila Színházban

A programsorozat keretében a színház művészei a színfalak mögötti világba kalauzolják vendégeiket, akik bepillantást nyerhetnek az előadások kulisszatitkaiba. A bejárást követően az alkotóművészekkel és meghívott vendégekkel találkozhatnak az érdeklődök.

Január 19-én a Csalóka szivárvány című darabot mutatja be a színház. Az előadást követő beszélgetés témája Tamási Áron halálának 50. évfordulója apropóján művei, valamint a határon túli színjátszás és színművészet. A kétfelvonásos színmű rendezője Csiszár Imre.

Január 20-án a Helyet az ifjúságnak, avagy adom a bankot! című zenés komédia előtt Verebes István, a darab rendezője kalauzolja a nézőket az előadás színpadra állításának rejtelmeibe. A produkció időutazást kínál a harmincas évek édesbús és szerelemtől ittas Budapestjének világába. A kor komédiáinak jól ismert karakterei kelnek életre – most a filmvászon helyett – a színpadon. A darab slágereit Fekete Mari zeneszerző jegyzi, a dalszövegeket Verebes István írta.

A januári Nyitott kulisszák sorozat az Othello január 25-i előadásával zárul, ami után Telihay Péter rendezővel és a dráma szereplőivel találkozhatnak a nézők.

forrás: jozsefattilaszinhaz.hu
 

Kapcsolódó tartalmak

Glee – Sztárok leszünk!

Utasi Nikolett

A Békés Megyei Jókai Színház La Mancha lovagja című előadásának képei

Rechtenwald Kristóf

FAME-RENT, A hírnév ára – Vendégjáték a József Attila Színházban

Buchmann-Horváth Emese

Fame – A hírnév ára fotóspróba (2015. 06. 25.)

Czitrovszky Balázs

Feke Pál: Musical Live koncert – A zenekari próbán jártunk

Vincze Dániel