Hírek, beszámolók

Oceanallover – Promenád a Szinva parton

2015. július 11-én 19:00-kor Miskolcon lép fel Skócia világhírű fizikai utcaszínháza.

Az Oceanallover Skócia egyik vezető társulata, mely a színházat, a képzőművészetet, a zenét és a filozófiát közelítve egymáshoz kísérleti előadásokat mutat be. Specialitásuk a szoborszerű jelmezek építése, melyeket a maguk által kikísérletezett előadásmóddal ötvözve visznek színre. Szabadtéri előadásokat hoznak létre adott helyszínekre szabva, városi környezetben vagy nagyobb léptékben gondolkodva a természeti tájba helyezik azokat. Munkájuk már vizualitása által rabul ejti a közönséget, miközben filozófiailag is stimuláló gondolatokat közvetít. Jelmezterveik stílusa megeleveníti a viselettörténet hagyományait, melyhez azonban innovatív elemeket kevernek. Előadásaik teatralitása magával ragadó, mely megkapó erejű zenéjükkel érzelmileg felkavaró és emlékezetes eseményeket eredményez.

A társulat külön figyelmet fordít arra, hogy előadásai bármely közönség számára -korosztályra, nemzetiségre, fogyatékosságra vagy státuszra való tekintet nélkül- élvezhetőek legyenek. Szívesen működnek együtt más művészekkel és társulatokkal, legújabban a nagy elismerésnek örvendő Charles Jencks-szel legfrissebb land-art művének a Crawick Multiverse-nek létrehozásában. Az Oceanallover munkájával méltán vívott ki elismerést országosan és nemzetközi téren is, és váltak saját művészeti águk meghatározó képviselőjévé az elmúlt 20 évben.

A társulat a zene és a mozgásszínház elemeiből álló látványos előadással, szoborszerű kosztümökkel várja a nézőket. A program látogatása ingyenes.

Forrás: Miskolci Nemzeti Színház

Kapcsolódó tartalmak

Átadták az első Honthy-díjakat az Operettszínházban

polauf.eszter

Ördögölő Józsiás – Budapesti Operettszínház, 2013.03.27. (Kerényi/Szerényi, Vágó, MÁZS, Nádasi, Földes, Bálint, Kékkovács, Peller A., Peller K.)

Buchmann-Horváth Emese

A szabadkai Amadeus volt a legjobb előadás a Városmajori Színházi Szemlén

Buchmann-Horváth Emese

Elisabeth világszerte

Stern Ágnes

Slágermix: Miller Zoltán koncertje

Volf Anna